Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" aizsargs Karls Stolerijs svētdien Helsinkos neglāba Kanādas izlasi no zaudējuma Eirotūres pirmā posma noslēdzošajā mačā.

Kanādas izlase, kas bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem gatavojas startam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:1, 1:2) piekāpās sacensību saimniecei Somijai.

Pirmajos divos periodos divreiz vadībā izvirzījās kanādieši, tomēr sešas sekundes pirms otrā perioda beigām Sami Lepiste panāca 2:2, bet trešās trešdaļas sākumā jau 18 gadus vecais Miro Heiskanens izvirzīja vadībā Somiju.

Kaut Kristians Tomass, kurš ikdienā ir Teodora Bļugera komandas biedrs Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", vēl panāca 3:3, cits jaunais talants Ēli Tolvanens nodrošināja Somijai uzvaru.

Citā svētdienas spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija ar 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) apspēlēja Čehiju, ar "hat-trick" atzīmējoties Mihailam Grigorenko.

Eirotūres pirmajā posmā ar deviņiem punktiem trijos mačos triumfēja Somija, kas iepriekš bija pārspējusi arī Zviedriju un Krieviju, kamēr pa sešiem punktiem iekrāja tieši zviedri un krievi.

Vēl pa trim punktiem guva Kanāda un Čehija, kamēr ar trim zaudējumiem samierinājās Šveice.

Parasti Eirotūrē piedalās četras izlases, kurām šoreiz, gatavojoties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, pievienojās arī Šveice un pārsvarā ar Eiropā spēlējošiem hokejistiem sastādītā Kanāda. Nākamajā etapā, kas notiks decembrī, Šveices vietā spēlēs Dienvidkoreja, savukārt Kanāda un Šveice gada mijā piedalīsies tradicionālajā Špenglera kausā, kurā sacentīsies arī Rīgas "Dinamo".

Iepriekšējā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Krievija, kas gadu iepriekš palika noslēdzošajā, ceturtajā, pozīcijā.

Uz Karjala kausu Kanādas izlasē bija iekļauti vien četri hokejisti, kas šosezon spēlē Ziemeļamerikā, bet sastāvā dominē KHL vienību spēlētāji, kādi ir 15.

Jau augustā Rīgas "Dinamo" spēlētāji Stolerijs, Brendons Makmilens un šobrīd jau atlaistais Džastins Pīterss palīdzēja Kanādai arī turnīrā Sočos. Toreiz Pīterss divās spēlēs ielaida tikai vienus vārtus un tika uzskatīts, ka viņš ir ļoti reāls kandidāts dalībai olimpiskajās spēlēs, tomēr šo sezonu ļoti neveiksmīgi aizvada Rīgas "Dinamo" komanda, kas kanādieti lika atlaist un tagad viņš pārstāv Vācijas vienību Ķelnes "Haie".

Eirotūres posmā Kanādas izlases vārtus sargāja Bens Skrivenss, bet Pīterss bija viņa dublieris.

Stolerijs šosezon Latvijas komandas sastāvā 29 mačos atzīmējies ar diviem vārtiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!