Foto: DELFI
Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pēc piektdien izcīnītās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pret Kazahstānas vienību Astanas "Baris" atzina, ka izšķiroša loma bija spēlei skaitliskajā vairākumā.

Kā ziņots, aizvadītajā spēlē Rīgas "Dinamo" viesos uzvarēja ar 5:3 (4:0, 0:3, 0:0). "Dinamo" labā vārtus guva Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Rodrigo Laviņš, Miķelis Rēdlihs un Mārtiņš Karsums, kurš ripu meta tukšos vārtos. Divus no šiem pieciem vārtiem rīdzinieki guva skaitliskajā vairākumā.

"Spēles sākums bija ļoti labs. Iemetām vārtus un izveidojām daudz vārtu gūšanas momentu," kluba "Baris" mājaslapā internetā citēts Šuplers. "Otrajā trešdaļā spēlētāji mazliet atslābinājās un zaudēja trīs vārtus mazākumā. Spēlei skaitliskajā vairākumā bija izšķiroša loma šajā mačā."

"Trešajā trešdaļā pamainīju sastāvu un pārgāju uz spēli ar trim virknējumiem. Tas deva gaidīto rezultātu, jo mača beigās spējām izturēt mazākumu. Pateicos spēlētājiem par šo uzvaru. Protams, šie trīs punkti mums ir svarīgi, jo cīnāmies par septīto vietu Rietumu konferencē," izteicās Šuplers.

"Tomēr ar šādu sniegumu spēlēt Gagarina kausa izcīņā būs ļoti grūti," piebilda Šuplers.

"Jā, izslēgšanas spēlēs nedrīkst tik daudz kļūdīties," pēc mača atzina "Baris" kluba galvenais treneris Andrejs Šajanovs. "Izšķirošo lomu šodien nospēlēja spēle nevienādos sastāvos. Pirmajā trešdaļā mazākumā ielaidām divus vārtus. Izveidojām daudz momentu, tomēr, ja tiek pieļauts tik daudz kļūdu aizsardzībā, uzvarēt nav iespējams, pat ja ir daudz iespēju gūt vārtus."

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda KHL regulārā čempionāta pēdējā mačā svētdien izbraukumā spēkosies ar šīs sezonas regulārā čempionāta uzvarētājiem Ufas "Salavat Julajev".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!