Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pēc komandas iekļūšanas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa ceturtdaļfinālā uzsvēra panākuma nozīmīgumu, jo pirms sērijas neviens negaidīja, ka rīdzinieki pārvarēs pirmo kārtu.

Foto galerija

Atgādinām, ka KHL Gagarina kausa pirmās kārtas ceturtajā mačā Rīgas "Dinamo" ar 4:2 pieveica Rietumu konferences spēcīgāko klubu un pāra neapšaubāmo favorītu Sanktpēterburgas SKA, sensacionāli uzvarot visā sērijā ar 3-1. Pēc triumfa "Dinamo" galvenais treneris preses konferencē tika sagaidīts ar aplausiem.

"Nopietni gatavojāmies šim mačam, pirms spēles uzsvēru, ka mums nav vairs ko zaudēt, jāturpina spēlēt kā pirmajās divās spēlēs Sanktpēterburgā. Šajās spēlēs nespēlē skaisti, bet gan uz uzvaru," teica Šuplers. "Puiši izpildīja to uzdevumu un prieks par viņiem. Labi, ka izturējām pēdējo trešdaļu. Tur nekā skaista nebija, tāda bija taktika, metām tik ripu ārā."

Šuplers vēlreiz akcentēja, ka komandas panākuma galvenais iemesls bija spēles disciplīna visā sērijā un labi izvēlēta taktika.

"Pirms sērijas gatavojāmies, ka varēsim labi nospēlēt, Bet domāju, ka neviens negaidīja, ka tiksim tālāk. Tāds ir sports. Labi, ka mums tādas emocijas radās. "Play off" cīņās ir pavisam citā noskaņošanās un koncentrēšanās," piebilda Šuplers.

Tagad KHL Gagarina kausa ceturtdaļfinālā jeb Rietumu konferences pusfinālā "Dinamo" tiksies ar Balašihas MVD, ko trenē Latvijas izlases treneru duets Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Šīs sērijas pirmās divas spēles 19. un 20.martā notiks Balašihā, bet tad divas spēles 22. un 23.martā risināsies "Arēnā Rīga". Nepieciešamības gadījumā piektā spēle 25.martā notiks Balašihā, sestā spēle – 27.martā "Arēnā Rīga", bet izšķirošā septītā spēle – 29.martā Balašihā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!