Foto: DELFI
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pēc otrdien izcīnītās pārliecinošās uzvaras pret Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" vienību pateicās komandai par šo panākumu, kā arī par paveikto darbu uz ledus.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "Dinamo" izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 7:2 (4:1, 3:0, 0:1), gūstot savu visu laiku pārliecinošāko uzvaru KHL vēsturē.

Divus vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Guntis Galviņš, bet vienus - Miķelis Rēdlihs, Martins Karija, Ģirts Ankipāns, Jānis Sprukts un Maiks Iguldens.

"Esmu priecīgs, ka komanda šodien ļoti precīzi izpildīja spēles plānu, par kādu runājām pirms mača," kluba "Sibirj" mājaslapā internetā citēts Šuplers. "Mēs ļoti labi realizējām savus momentus. Pirmajā trešdaļā lieliski izspēlējām skaitlisko vairākumu, tāpat kā mača turpinājumā."

"Labi nospēlējām aizsardzībā, jo neitralizējām vairākus bīstamus "Sibirj" uzbrukumus. Domāju, ka vārtos lieliski darbojās Edgars Masaļskis. Puiši centās spēlēt pēc iespējas vienkāršāk, un es viņiem pateicos par uzvaru un par padarīto darbu uz ledus," piebilda Šuplers.

Savukārt "Sibirj" galvenais treneris Andrejs Tarasenko atzina, ka viņam ir kauns par komandas parādīto sniegumu. "Diemžēl mums ir kauns par parādīto sniegumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Pirmajā un trešajā trešdaļā izveidojām daudz momentus, tomēr pretinieka vārti bija kā noburti. Ripa vai nu nenonāca līdz tiem, vai arī nesaprotamā veidā lidoja garām vārtiem."

"Tomēr nedrīkst ielaist četrus vārtus vienā trešdaļā. Bijām vadībā ar 1:0, taču "Dinamo" pretuzbrukumos zaudējām trīs vārtus. Slikti spēlējām mazākumā, tāpēc vārtsargu nav par ko vainot. Te vaina jāuzņemas aizsargiem," teica Tarasenko.

"Gribu atvainoties mūsu līdzjutējiem par tik nesaturīgu maču," piebilda "Sibirj" galvenais treneris.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 50 punktiem 40 spēlēs panāca un apsteidza Čerepovecas "Severstaļ" vienību, pakāpjoties uz devīto vietu. "Severstaļ" komanda gan ir aizvadījusi par vienu spēli mazāk.

Rīgas "Dinamo" komanda 7.janvārī noslēgs šīs sezonas tālāko izbraukuma sēriju, tiekoties ar Habarovskas "Amur" vienību, kuru pārstāv Latvijas uzbrucējs Aleksejs Širokovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!