Foto: F64
Spēles trešajā trešdaļā hokejisti radīja daudz vārtu gūšanas momentus un nospēlēja labi, tomēr diemžēl nerealizēja nevienu metienu, pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mača ar līgas pirmās sezonas čempionvienību Kazaņas "Ak Bars" atzina Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Jau ziņots, ka aizvadītajā mačā "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:2, 0:1).

Foto galerija

"Pretinieki sekmīgi izmantoja spēli vairākumā, realizējot divas mūsu rupjas taktiskās kļūdas," atzina Šuplers. "Pēdējā trešdaļā radījām daudz vārtu gūšanas momentus un metieni bija pietiekoši, tāpēc nevaru izteikt pretenzijas pret hokejistiem. Tomēr diemžēl neiemetām."

"Pretinieki parasti realizē vairāk nekā 20 procentus vairākuma iespēju, kas ir ļoti augsts rezultāts. Tās līderi jau šosezon kopā savākuši vairāk nekā 100 rezultativitātes punkti, kas ir lielisks rezultāts. Ir grūti pret tādiem spēlētājiem izstrādāt konkrētu stratēģiju, jo katru reizi šādi meistari nospēlē citādāk," Šuplers teica par pretinieku vadošo maiņu, kas guva trīs vārtus.

Šajā mačā vārtus "Dinamo" labā guva Miķelis Rēdlihs un Lauris Dārziņš, bet "Ak Bars" rindās precīzi bija spēlētāji Daniss Zaripovs, Aleksejs Morozovs, Iļja Ņikuļins un Dmitrijs Kazionovs.

Savukārt runājot par vārtsargiem Šuplers izteicās, ka nevēlas viņus raustīt pēc katras spēles. "Martins Pruseks šobrīd atrodas labā fiziskajā formā. Esam nolēmuši, ka katrs varēs spēlēt vismaz divus mačus pēc kārtas, jo mums ir divi augstas klases vārtsargi. Nav vērts viņus pēc katra mača raustīt."

"Spēle bija ļoti interesanta un komandas cīnījās ar labu pašatdevi. Mūsu līderi parādīja kā jāspēlē, tāpēc esmu ļoti apmierināts, bet labi spēlēja visa komanda," teica "Ak Bars" galvenais treneris Zinetuļa Biļaledinovs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 40 punktiem 33 spēlēs saglabāja devīto vietu, par trīs punktiem atpaliekot no Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas ieņem astoto vietu. 40 punkti ir arī latviešu uzbrucēja Kaspara Saulieša pārstāvētajam Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Savukārt "Ak Bars" komanda ar 50 punktiem 32 spēlēs saglabāja Austrumu konferences sesto vietu.

Turpinājumā "Dinamo" aizvadīs vēl divus mačus savā laukumā - piektdien "Arēnā Rīga" viesosies finansiālās grūtībās nonākušais klubs Toljati "Lada", bet svētdien - Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!