Foto: F64
Lai izcīnītu uzvaru, spēlētājiem mazliet pietrūka precizitātes un meistarības, pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēles ar Maskavas CSKA komandu otrdien atzina Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Foto galerija

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "Dinamo" savā laukumā zaudēja pagarinājumā ar rezultātu 2:3 (0:1, 0:1, 2:0, 0:1).

"Dinamo" labā vārtus guva Lī Svets un Roberts Petrovickis, bet CSKA rindās ar precīziem metieniem izcēlās Pjotrs Sčastļivijs, Deniss Paršins un Nikolass Dimitrakoss, kurš uzvaras vārtus guva divas sekundes pirms pagarinājuma beigām.

"Domāju, ka spēles liktenis tika izšķirts pirmajā trešdaļā, kad CSKA aktīvi uzbruka un ieguva iniciatīvu, bet mums pietrūka precizitātes un meistarības," pēcspēles preses konferencē teica Šuplers. "CSKA labi spēlēja aizsardzībā. Mums kritisks brīdis bija, kad spēlējām trijatā pret pieciem pretiniekiem, tomēr puiši labi pacīnījās un nezaudēja vārtus."

"Abas komandas izveidoja daudz labus uzbrukumus, tāpēc mačs bija dinamisks, kas patika skatītājiem. Pagarinājumā dabūjām nevajadzīgu noraidījumu, ko ar grūtībām izturējām. Zaudēt vārtus divas sekundes pirms papildlaika beigām ir smagi. Uzskatu, ka taisnīgāk būtu, ja viss izšķirots pēcspēles metienu sērijā," izteicās Šuplers.

Šuplers piebilda, ka Marselam Hosam esot nelielas veselības problēmas, kas saistītas ar elpceļiem, līdz ar to slovāku uzbrucējs aizvadīto maču spēlēja medikamentu iespaidā.

Tāpat Šuplers atzina, ka aizsargi Jēkabs un Krišjānis Rēdlihi nespēlēja ne jau kādu personisku iemeslu dēļ. "Pēdējos mačos bija ielaiduši daudz vārtus, tāpēc nolēmu mazliet pamainīt sastāvu, lai tādā veidā sapurinātu komandu."

"Mačs bija interesants, jo komandas spēlēja atklātu uzbrukuma hokeju," pēc spēles teica kluba CSKA galvenais treneris Sergejs Ņemčinovs. "Pirmās divas trešdaļas aizvadījām labi, bet trešajā pieļāvām kļūdas un zaudējām divus vārtus. Tomēr pagarinājumā pierādījām, ka esam mazliet klasi augstāka komanda un guvām svarīgus vārtus, kas mums garantēja divus punktus."

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 47 punktiem 38 spēlēs pašlaik ieņem desmito vietu, par trīs punktiem atpaliekot no Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienības, kas atrodas astotajā vietā.

Rīgas "Dinamo" komanda jau 3.janvārī uzsāks sezonas tālāko izbraukuma sēriju, kuras laikā apciemos Novosibirsku, Novokuzņecku un Habarovsku. Savukārt nākamo mājas spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs tikai 14.janvarī, kad uzņems Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!