Foto: F64
Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers pirmdien atzina, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles ar Minskas "Dinamo" komandu beigas bija īsta drāma.

Foto galerija

Jau ziņots, ka aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" komanda uzvarēja ar rezultātu 5:4, lai gan vēl pēc otrās trešdaļas rīdzinieki bija vadībā ar 5:1.

"Ņemot vērā, ka mums ir smags grafiks, tad spēles sākums neizdevās, lai arī rezultāts bija mums par labu," pēc mača atzina Šuplers. "Pārgājām uz trīs spēlētāju virknējumiem un otrajā trešdaļā ieguvām pārsvaru. Trešajā trešdaļā spēlētāji dažās epizodēs nenostrādāja līdz galam, sāka pieļaut kļūdas, tāpēc pretiniekam bija iespējas atspēlēties, kas mača beigas padarīja par īstu drāmu."

"Analizēsim kļūdas un runāšu ar spēlētājiem, lai nākotnē tādas kļūdas censtos nepieļaut. Protams, šie trīs punkti ir vērtīgi un es cienu šo uzvaru," piebilda Šuplers.

Šuplers smejoties piekrita žurnālistiem, ka, raugoties nākotnē, ir labāk, ka spēle beidzās ar rezultātu 5:4, nevis ar 5:1. "Neviens režisors nespēj sarakstīt tādu scenāriju, kāds mums bijis pēdējās spēlēs."

Savukārt Minskas "Dinamo" galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis pēcspēles komentāros bija lakonisks. "Mūs iegāza otrā trešdaļa. Zaudējām cīņu vidējā zonā un pretinieks izveidoja vairākums ātrus un bīstamus pretuzbrukumus, pēc kuriem arī ieguva lielu pārsvaru. Spēlētājiem uz pāris minūtēm zuda koncentrācija, kas noveda pie zaudējuma visā mačā."

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 72 punktiem 50 spēlēs ieņem astoto vietu, kas sezonas izskaņā ļautu kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Devītajā vietā atrodas Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kuras kontā 67 punkti. Savukārt Minskas "Dinamo" ar 59 punktiem pašlaik ieņem 11.vietu konferencē.

Šīs sezonas regulārā čempionāta pēdējās mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas "Dinamo" mērosies spēkiem arī ar Čehovas "Vitjaz", "Torpedo" un Maskavas CSKA komandām, kas visas spēlē Rietumu konferencē. Šīs spēles notiks attiecīgi trešdien, piektdien un svētdien.

Pēc šiem mačiem KHL regulārajā čempionātā paredzēts pārtraukums sakarā ar Vankūveras olimpiskajām spēlēm, bet marta sākumā Rīgas "Dinamo" izbraukumā aizvadīs pēdējās trīs spēles KHL regulārajā čempionātā, tiekoties ar Omskas "Avangard", Astanas "Baris" un Ufas "Salavat Julajev" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!