Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc smagā zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pret Sanktpēterburgas SKA komandu Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers atzina, ka tik pārliecinošs zaudējums tika piedzīvots saspringtā spēļu grafika dēļ.

Jau ziņots, ka aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" zaudēja ar 1:8, ciešot savu lielāko zaudējumu kopš piedalīšanās KHL čempionātā.

"Tas bija mūsu smagākais zaudējums šosezon," pēc mača teica Šuplers. "Nezinu, vai tas ir pārliecinošs attaisnojums, bet tik smagi zaudējām, jo mums ir saspringts spēļu grafiks - aizvadīt sešas spēles ar vienas dienas pārtraukumu ir smagi."

"SKA izskatījās daudz svaigāk. Mums neizdevās izmantot lielo skaitlisko vairākumu, spēlējot piecatā pret trijiem pretiniekiem, pēc tam jau pirmajā trešdaļā mēs ielaidām daudz ripas, kas atstāja lielu iespaidu uz komandas kopējo noskaņojumu. SKA spēlēja ļoti labi, izmantoja visas iespējas, un tāpēc arī tāds rezultāts," piebilda Šuplers.

"Spēles sākums mums bija smags, jo ātri vien nācās spēlēt mazākumā, turklāt trijatā pret pieciem "Dinamo" spēlētājiem," pēc mača izteicās SKA galvenais treneris Barijs Smits. "Taču kopumā - bija pagājis pietiekami ilgs laiks kopš mūsu pēdējās spēles, lai mēs kārtīgi patrenētos un sagatavotos mačam ar Rīgas "Dinamo"."

"Principā visu spēli kontrolējām mača gaitu un man ne mirkli nebija šaubu pa to, ka mēs varētu šo cīņu zaudēt," piebilda Smits.

Rīgas "Dinamo" komandai šīs bija lielākais zaudējums kopš tā piedalās KHL čempionātā. Iepriekš divas reizes ar identisku rezultātu 1:7 viesos tika zaudēts Maskavas "Dinamo". Tāpat Latvijas vienība ir cietusi neveiksmes arī ar 0:7, 0:6 un divas reizes ar 1:6.

Kā ziņots, abas komandas šosezon trīs reizes jau savā starpā bija tikušās, un "Dinamo" uzvarēja tikai vienu reizi, kad oktobra beigās savā laukumā triumfēja ar 4:1. Vēl vienā mājas spēlē rīdzinieki septembrī piekāpās ar 0:2, savukārt izbraukumā novembrī zaudēja ar 3:2 pagarinājumā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 47 spēlēs saglabāja astoto vietu, kas sezonas izskaņā garantētu vietu izslēgšanas spēlēs jeb Gagarina kausa izcīņā, bet devīto pozīciju ieņemošā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" no rīdziniekiem atpaliek par vienu punktu.

Rīgas "Dinamo" nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad tiksies ar Čerepovecas "Severstaļ", bet pēc tam ar vienas dienas pārtraukumu mērosies spēkiem ar Mitišču "Atlant" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!