Foto: F64

Tālākie Latvijas hokeja izlases kandidāti ledus treniņus pirms gaidāmā pasaules čempionāta nākamajā nedēļā uzsāks kopīgi ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" hokejistiem, pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

"Dinamo" klubs pēc šīs sezonas beigām izlēmis aprīļa garumā turpināt ledus treniņus, tādējādi uzturot hokejistus formā un slīpējot gados jaunāko spēlētāju meistarību. Tā kā šajā laikā ar "Dinamo" komandu strādās izlasei pieaicinātie fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis un abi masieri, izlase un klubs vienojušies par sadarbību, aizvadot kopīgu pirmo treniņu nedēļu pirms pasaules čempionāta.

Treniņi 31.martā sāksies "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos, kuros varēs piedalīties visi potenciālie Latvijas izlases kandidāti, kuriem būs beigusies sezona un kuri atradīsies Latvijā. Šajos treniņos ar spēlētājiem strādās "Dinamo" treneru korpuss.

Savukārt oficiālā Latvijas izlases treniņnometne pirms pasaules čempionāta sāksies 7.aprīlī Ozolniekos.

Valstsvienības kandidātu saraksts ar spēlētājiem, kuri uzsāks treniņus Ozolniekos, taps zināms līdz nākamās nedēļas vidum. Pašlaik nav oficiālas informācijas par spēlētāju klāstu, kas gatavojas startēt pasaules čempionātā. Pie šī jautājuma aktīvi strādā Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks, apzinot spēlētāju loku, kā arī pieredzējušāko iespējamo izlases kandidātu vēlmi un iespējas spēlēt pasaules čempionātā.

Savukārt ar oficiālu kandidātu sarakstu tiem spēlētājiem, kuri aizvadīs treniņus kopā ar Rīgas "Dinamo", LHF klajā nenāks, jo šie treniņi nav oficiāls izlases pasākums, bet gan abpusēji izdevīga sadarbība starp valstsvienību un klubu.

Kā ziņots, gatavojoties maijā paredzētajam pasaules čempionātam, Latvijas izlase kopumā aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Pirmais mačs paredzēts 10.aprīlī Somijā.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!