Foto: F64
Talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atzīts par Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) gada hokejistu un labāko spēlētāju savā pozīcijā.

Patlaban 20 gadus vecais Sūsitijas "Musketeers" vienības vārtsargs Kivlenieks šosezon 49 spēlēs vidēji ielaida 1,85 ripas un atvairīja 93,2% metienu, piecus no dueļiem noslēdzot "sausā".

Kivlenieks ar 36 uzvarām bija panākumiem bagātākais vārtsargs līgā. Tāpat viņš vismazāk ielaida vārtus vidēji spēlē un visvairāk atvairīja metienus, kā arī dalīja pirmo vietu līgā "sausajās" spēlēs. Latvietis šajos statiskas rādītājos laboja "Musketeers" komandas rekordus.

Vidēji 1,85 ripas spēlē un atvairīti 93,2% metienu ir līgas otrs visu laiku labākais rezultāts.

"Musketeers" komanda uzvarēja līgas regulārajā čempionātā, bet tai vēl priekšā cīņas izslēgšanas turnīrā jeb Klārka kausā, ko Sūsitijas vienība iepriekšējo reizi izcīnīja 2001. gadā.

USHL ir spēcīgākais junioru turnīrs ASV, bet iepriekšējās divas sezonas Kivlenieks pavadīja Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL), kas ir līmeni zemāk. Kivlenieks bija viens no labākajiem vārtsargiem arī NAHL čempionātā.

No nākamās sezonas viņš plāno pārstāvēt Minesotas Štata universitāti Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Kivlenieks pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jaunatnes izlases, piedaloties U-18 un U-20 pasaules meistarsacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!