Foto: F64

Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubs Talsas "Oilers" otrdien atbrīvoja Latvijas hokejistu Robertu Lipsbergu, kuram līdz ar to jāmeklē jauna darbavieta, savukārt Rietumu hokeja junioru līgas (WHL) klubs Portlendas "Winterhawks" atteikumu draftā ievietojusi 20 gadus veco uzbrucēju Rodrigo Ābolu, kuru vasarā draftēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Vankūveras "Canucks.

Kā liecina ECHL informācija, "Oilers" atbrīvojuši Lipsbergu un krievu uzbrucēju Dmitriju Ogņevu, kurus tagad var izvēlēties citi ECHL klubi.

22 gadus vecais Lipsbergs Talsas vienībā noslēdza aizvadīto sezonu, kuras laikā paguva uzspēlēt trīs ECHL klubos.

Latviešu uzbrucējs iepriekšējo sezonu sāka ECHL komandā Adirondakas "Thunder", taču tās rindās aizvadīja tikai divas spēles, ar rezultativitāti neizceļoties. Novembra beigās viņš tika aizmainīts uz Jūtas "Grizzlies", kuras sastāvā 37 spēlēs Lipsbergs guva deviņus vārtus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles. Tomēr arī šajā komandā viņš nepalika - šā gada martā "Grizzlies" viņu atlaida un hokejists nonāca Talsas komandā, kur deviņās spēlēs guva divus vārtus un četras reizes asistēja partneriem.

"Oilers" komanda iekļaujas NHL kluba Vinipegas "Jets" sistēmā, kalpojot par fārmklubu Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubam Manitobas "Moose".

Lipsbergs Ziemeļamerikā spēlē kopš 2012./2013. gada sezonas. Pirms došanās uz ECHL viņš spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) junioru komandā Sietlas "Thunderbirds", kur karjeras laikā nospēlēja 155 spēles, izceļoties ar 79 vārtiem un 67 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt 22 izslēgšanas mačos viņa rēķinā seši vārti un 12 rezultatīvas piespēles.

Lipsbergs regulāri pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases pasaules čempionātos, bet pirms pārcelšanās uz Ziemeļameriku vienu sezonu pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga".

2014. gadā Lipsbergs pārstāvēja Latvijas pieaugušo izlasi pasaules čempionātā Minskā.

Rodrigo Ābols, kurš Latvijas izlases rindās ir piedalījies divos pasaules čempionātos, kā arī septembrī spēlēja olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, pirms šīs sezonas piedalījās "Canucks" treniņnometnē, taču drīz vien tika nosūtīts uz "Winterhawks", kur spēlēja arī iepriekšējā sezonā.

Tomēr WHL čempionātā viņš šosezon ir aizvadījis tikai divas spēles, kurās atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli. Tā kā "Winterhawks" komandā jau bija divi Eiropas spēlētāji - dāņu uzbrucējs Jūahims Blihfelds un somu aizsargs Henrijs Jokiharju -, tad kluba vadība nolēma atteikties no Ābola pakalpojumiem, ievietojot viņu atteikumu draftā.

Līdz ar to 20 gadus veco Ābolu no atteikumu drafta var izvēlēties jebkura cita Kanādas junioru hokeja līgas (CHL) komanda.

Ābols aizvadītajā sezonā WHL 62 spēlēs guva 20 vārtus un izdarīja 29 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas spēlēs viņš četros mačos atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Šāgada pasaules čempionātā viņš septiņās spēlēs izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā trīs mačos guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā vasarā "Canucks" Ābolu izvēlējās septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru. Viņš bija vienīgais Latvijas hokejists, kurš tika izraudzīts šī gada NHL draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!