Foto: F64

Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs kļuvis par Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības Sanktpēterburgas "Dinamo" galveno treneri, informē vienība.

Vien pirms pāris dienām oficiāli kļuva zināms, ka Tambijevs tiek atbrīvots no Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazahstānas vienības Karagandas "Sariarka" galvenā trenera pienākumiem, lai gan viņam līgums bija vēl arī uz nākamo sezonu.

Tomēr nu 44 gadus vecais speciālists vienojies ar Sanktpēterburgas komandu, kas gan nav piesaistīta nevienai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībai. Kā vienu no palīgiem Tambijevs izvēlējies savu ilggadējo asistentu dažādās komandās Andreju Banadu.

Tambijevs "Sariarka" komandas treneru korpusā sāka strādāt pirms šīs sezonas, kļūstot par galvenā trenera Alekseja Fetisova palīgu. Tomēr pēc neveiksmīga sezonas sākuma Fetisovs no amata tika atbrīvots, par viņa aizvietotāju ieceļot Tambijevu, bet vēlāk Latvijas speciālists noslēdza pastāvīgu līgumu līdz sezonas beigām. Savukārt šī gada janvārī komanda ar treneri pagarināja līgumu arī uz nākamo sezonu.

Pirms tam Latvijas speciālists četras sezonas vadīja MHL vienību "Rīga". Savukārt pērn janvārī Tambijevs tika atbrīvots no Latvijas U-20 izlases galvenā trenera pienākumiem, jo viņa vadībā valstsvienība pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Šajā sezonā Sanktpēterburgas klubs sasniedza MHL izslēgšanas spēles, kur gan izstājās jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!