Foto: F64

Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs pēc uzvaras, kas vienību pietuvināja pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam, uzsvēra visas komandas vēlmi uzvarēt, informē Latvijas Hokeja federācija.

Jau ziņots, ka Latvijas U-18 izlases hokejisti pasaules čempionātā augstākajā divīzijā savā pēdējā priekšsacīkšu spēlē ar 5:4 pieveica Vācijas vienaudžus, sperot soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

"Šodien bija ļoti smaga spēle, nekādi nevarējām tikta galā ar pretinieku uzbrukumu, tomēr mūsu uzbrukums beigās izrādījās labāks. Paldies puišiem par uzvaru un skaistiem vārtiem. Šodien nostrādāja visas komandas vēlme uzvarēt. Visi sitās un cīnījās," LHF citē Tambijevu. "Trešajā periodā devām iespēju Punnenovam, kurš sevi pilnībā attaisnoja. Tagad gaidīsim kā nospēlēs mūsu konkurenti. Ceram, ka pietiks ar divām uzvarām, lai pirmo reizi Latvijas vēsturē tiktu izslēgšanas spēlēs."

Atgādinām, ka Latvijas U-18 izlase pirmajā spēlē ar 1:6 zaudēja Krievijas vienaudžiem, otrajā cīņā ar 4:2 uzvarēja Šveici, bet trešajā mačā sīvā cīņā ar rezultātu 1:3 piekāpās Zviedrijai.

Pēc šīs spēles pasaules čempionāta B grupā Zviedrijai ir deviņi punkti trīs spēlēs, Latvijai ir seši punkti četrās spēlēs, Krievijai ir trīs punkti divās spēlēs, Vācijai trīs punkti trīs spēlēs, bet Šveice divās spēlēs pie punktiem nav tikusi.

Vietu ceturtdaļfinālā nodrošina otrās un trešās vietas ieguvēji, bet pirmā vieta automātiski kvalificējas pusfinālam. Savukārt ceturtās un piektās vietas īpašnieki cīnīsies par palikšanu augstākajā divīzijā.

Ja Krievija pirmdienas vakarā pamatlaikā uzvarēs Šveici, tad, lai iegūtu ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, Latvijai būs jācer uz konkurentiem - lai Krievija pēdējā spēlē paņem vismaz punktu cīņā ar Zviedriju, vai arī Šveice tiek vismaz pie punkta spēlē pret Vāciju.

Ja Krievija nespēs pamatlaikā uzvarēt Šveici, tad situācija B grupā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā vēl vairāk sarežģīsies, un ceturtdaļfināla dalibnieki noskaidrosies tikai spēlēs Krievija-Zviedrija un Šveice-Vācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!