Tampabejas "Lightning" svētdien nonāca vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas šīs NHL sezonas Stenlija kausa izcīņas finālā, kad trešo reizi Rietumu konferences finālā pārspēja Ņujorkas "Rangers", sērijā izvirzoties vadībā ar 3-2.

Austrumu konferences finālsērijas piektajā spēlē, kas noslēdzās ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0), īpaši izcēlās "Lightning" vārtsargs Bens Bišops, kurš atvairīja visus 26 pretinieku metienus un aizvadīja otro "sauso" maču šīssezonas izslēgšanas spēlēs. Vārtus Tampabejas labā guva Valteri Filippula un komandas kapteinis Stīvens Stamkoss, kurš tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

"Viņš vārtos šodien izskatījās ļoti pārliecinoši," par Bišopu pēc spēles teica "Lightning" treneris Džons Kūpers. "To ievērojām jau iepriekšējās divās sērijās - jo tālāk tās gāja, jo labāk viņš spēlēja. Bena pārliecība, kā viņš izspēlē ripu, kā izdara pirmo "seivu". Viņš valda vārtos."

Sērijas sestā spēle, kas var kļūt par izšķirošo, notiks otrdien Tampabejā.

Rietumu konferences finālsērijā, kurā tiekas Anaheimas "Ducks" un Čikāgas "Blackhawks", pēc četrām spēlēm ir neizšķirts 2-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!