Foto: LETA
Latvijas U-18 puišu hokeja izlase negribēja atlikt uz pēdējo spēli ceļazīmes nodrošināšanu uz augstāko divīziju, tāpēc bija svarīgi izcīnīt uzvaru jau piektdien, sarunā atzina valstsvienības uzbrucējs Rūdolfs Polcs.

Jau ziņots, ka Latvijas jaunie hokejisti piektdien "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra pirmspēdējās kārtas spēlē ar rezultātu 4:1 uzvarēja Dānijas vienaudžus un izcīnīja ceļazīmi uz elites divīziju.

"Lieliskas emocijas, lieliska spēle, varbūt sākumā ne pārāk labi gāja. Viss labs, kas labi beidzas. Otrais un trešais periods bija daudz labāks nekā pirmais. Pēc ātri ielaistajiem vārtiem savācāmies galvās un sapratām, ka negribam visu atlikt uz pēdējo spēli. Vajag šodien! Domāju, ka, ja mēs iemetīsim, mums aizies spēle," stāstīja Polcs, kurš nodrošināja rezultātu 4:1, ripu raidot tukšos pretinieku vārtos.

Dāņi trīs minūtes pirms pamatlaika beigām nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un ilgi neļāva latviešiem izmest ripu ārā no savas aizsardzības zonas.

"Trenera uzdevums nebija obligāti gūt vārtus, galvenais bija izraidīt ripu lēnām, lai nav pārmetiens, kā arī noturēt rezultātu," skaidroja Polcs.

Ceturtdien Latvijas izlase svarīgā mačā ar 3:1 uzvarēja par favorīti uzskatīto Vāciju, sperot platu soli pretim uzvarai turnīrā. Piektdienas rītā hokejistiem nebija ledus treniņa, lai viņi labāk būtu atpūtušies.

"Treneris bieži piekodināja, ka nedrīkst atslābt un nekas vēl nav beidzies. No rīta bija sausais treniņš, neliels krosiņš. Jutu, ka nedaudz vairāk esam atpūtušies, jo ilgāk pagulējām," atklāja Polcs.

Svētdien turnīra noslēgumā Latvijas jaunie hokejisti spēkosies ar Kazahstānu, taču šī mača rezultāts latviešu vietu kopvērtējuma tabulā nemainīs.

"Vienmēr jācenšas sevi parādīt no labākās puses, to arī mēģināšu pēdējā spēlē. Gribētu mazāk "divīšu" [soda minūšu], gandrīz katrā spēlē ir bijis, un vēl kādu punktiņu klāt," uzsvēra Polcs.

Pirms turnīra tika paziņots, ka čempionātu noraudzīsies apmēram 50 Nacionālās hokeja līgas (NHL) skauti, taču hokejisti par to laukumā nedomājot.

"Lielāku spiedienu jūtam no skatītājiem. Gribas pierādīt viņiem, ka mēs varam. Skauti lai vēro un skatās. Daudziem nāk skatīties arī ģimenes, man tas palīdz, bet varbūt kādam citam nē," secināja hokeja skolas "Rīga" uzbrucējs.

Polcs pauda lepnumu, pārstāvot Latvijas izlasi un atzīmēja labo mikroklimatu komandā.

"Nevar iziet Latvijas izlases kreklā un nerādīt maksimāli labāko sniegumu. Komandā visi čaļi ir ar labu humora izjūtu. Viens pret otru labi izturas, nav strīdu. Arī treneris diezgan bieži joko ārpus spēlēm. Visi treneri piedalās tajā, lai mikroklimats būtu labs," stāstīja Polcs.

Latvijas U-18 izlases stūrmanis Oļegs Sorokins pēc uzvaras pār Vāciju minēja, ka komanda pārbaudes mačos "dzinusi muļķi" un pretinieki pasaules čempionātā uz tā uzķērušies.

"Visās pārbaudes spēlēs nepiedalījos. Par to nebiju aizdomājies, bet tā varētu būt, ka spēlējām ar citādāku taktiku nekā čempionātā. Pretinieki bija izpētījuši mūsu taktiku pārbaudes spēlēs un gatavojušies tai. Tāpēc arī tagad uzvaram spēles," teica hokejists.

Neviena no četrām uzvarām Latvijas izlasei nav nākusi viegli. Viņaprāt, vissmagākā spēle bija pret Vāciju.

"Bija lielāks spiediens un mazāka vārtu starpība. Viņi veidoja bīstamākus uzbrukumus nekā pārējie," uzsvēra Polcs.

Iepriekšējo reizi Latvijā pirmās divīzijas pasaules čempionāts U-18 izlasēm notika 2011.gadā, bet vēl pirms tam - 2006.gadā. Abos šajos čempionātos Latvijas puiši arī izcīnīja zelta godalgas un ieguva ceļazīmi uz augstāko divīziju, tagad savā laukumā pie šāda panākuma tiekot trešo reizi.

Latvijas U-18 izlase elites divīzijā spēlēs astoto reizi vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!