Foto: AP/Scanpix

Ungārijas Hokeja federācijas prezidents Miklošs Nēmets atkāpās no sava amata, otrdien savā mājaslapā paziņoja Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pārstāvji.

Kā zināms, Ungārija šogad Polijā notikušajā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā izcīnīja tiesības nākamajā gadā piedalīties augstākajā - elites - divīzijā.

Izšķirošajā mačā par otro vietu sacensībās Ungārija ar 2:1 ļoti dramatiskā cīņā pārspēja sacensību saimnieci Poliju.

"Ir jāmāk aiziet, kad esi virsotnes galā," pauda Nēmets, pasakoties Ungārijas Hokeja federācijai par paveikto darbu.

Federācijai 60 dienu laikā jāatrod prezidenta aizvietotāju. Nēmets par organizācijas priekšsēdētāju kļuva 2010.gada vasarā, bet pērn tika pārvēlēts šajā amatā.

Kopā ar Ungāriju elites divīzijai kvalificējusies arī Kazahstānas valstsvienība, kas vienu no pirmajām divām vietām grupā bija garantējuši jau pirms pēdējās turnīra kārtas.

Ungārija piedalījās gandrīz visos pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs starp 1928. un 1939.gadu, tomēr kopš tā laika augstākā līmeņa sacensībām kvalificējusies vien trīs reizes - 1964.gada olimpiskajām spēlēm Insbrukā, 2009.gada pasaules čempionātam, kas notika Šveicē, un nu 2016.gada pasaules meistarsacīkstēm, kas risināsies Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!