Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles Klusā okeāna divīzijas komandas kapteiņa godā līdzjutēju iebalsotais uzbrucējs Džons Skots pildīs savus pienākumus un spēlē piedalīsies, lai gan iepriekš līgas vadība viņam bija lūgusi no dalības atteikties, notēlojot savainojumu.

Kā zināms, Skots līdzjutēju balsojumā saņēma lielāko balsu skaitu starp Klusā okeāna divīzijas hokejistiem, lai gan viņš ne tuvu nav līgas zvaigzne. Piektdien viņu Arizonas "Coyotes" aizmainīja uz Monreālas "Canadiens" komandu, līdz ar to Skots šobrīd pārstāv Atlantijas divīzijas komandu.

Skota loma "Coyotes" komandā nebija pārāk nozīmīga, jo šosezon 11 spēlēs uzbrucējs nopelnīja tikai vienu rezultatīvu piespēli, pārsvarā laukumā pildot "policista" funkcijas.

Tomēr NHL otrdien paziņoja, ka Skots Visu zvaigžņu spēlē piedalīsies, par spīti tam, ka viņš ir mainījis divīzijas, kā arī iepriekš tika nosūtīts uz fārmklubu.

"Ar nepacietību gaidu spēli, lai kopā ar ģimeni gūtu prieku un izbaudītu unikālo pieredzi Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogalē Nešvilā," NHL paziņojumā citēts Skots. "Lai gan mana iebalsošana Visu zvaigžņu spēlē man bija negaidīta, es ar baudu piedalīšos spēles pasākumos kopā ar saviem kolēģiem."

Kā vēstīts, ASV mediji iepriekš ziņoja par NHL vadības piedāvājumu Skotam atteikties no dalības Visu zvaigžņu spēlē un notēlot savainojumu. Tika pieļauts, ka hokejists varētu piedalīties citos ar Visu zvaigžņu spēli saistītos pasākumos, taču uz ledus viņš nekāptu. Skots NHL vadības piedāvājumam nepiekrita. No dalības spēlē viņu mudinājusi atteikties arī "Coyotes" vadība.

Jau ziņots, ka NHL pēc Skota iebalsošanas par vienu no kapteiņiem solīja, ka nākotnē mazinās līdzjutēju ietekmi šī mača spēlētāju izvēli.

Kā zināms, šosezon NHL Visu zvaigžņu spēle kļuvusi par četru divīziju komandu turnīru, kurā tiks izspēlēts "trīs pret trīs" spēlētāju formāts. Katru komandu pārstāvēs 11 hokejisti - seši uzbrucēji, trīs aizsargi un divi vārtsargi. Viens spēlētājs katrā divīzijā tika izvēlēts pēc līdzjutēju balsojuma, kas ieņems komandas kapteiņa lomu.

Par Atlantijas divīzijas spēlētāju iebalsots leģendārais čehs Jaromīrs Jāgrs no Floridas "Panthers", kurš gan līdzjutējiem lūdza par viņu nebalsot. Centrālajā divīzijā līdzjutēji izraudzījušies Patriku Keinu no Čikāgas "Blackhawks", bet Metropoles divīzijas komandā tika iebalsots Vašingtonas "Capitals" krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins.

Jaunajā formātā katra spēle ilgs vien 20 minūtes, taču tajā sacentīsies nevis divas komandas, bet četras NHL divīziju vienības, kā arī ierasto piecu spēlētāju vietā katrā komandā laukumā atradīsies trīs hokejisti. Pēc nospēlētām desmit minūtēm komandas mainīsies laukuma pusēm.

Turnīra pusfinālā Atlantijas divīzija spēkosies ar Metropoles divīzijas komandu, bet Centrālā divīzija cīnīsies ar vienību no Klusā okeāna divīzijas. Neizšķirta gadījumā tiks veikta pēcspēles metienu sērija.

31.janvārī Nešvilā paredzētās Visu zvaigžņu finālspēles čempionu komandai tiks piešķirta naudas balva - viens miljons ASV dolāru.

Kā zināms, pērn Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā pārliecinoši uzvarēja Bufalo "Sabres" komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Tomēr dienu pēc šīs sezonas balsojuma sākšanās Girgensons savā tvitera kontā latviski aicināja līdzjutējus par viņu nebalsot, jo "šādas lietas ir jānopelna".

Pirms tam kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē piedalījies 2003.gadā - toreiz tas bija Sandis Ozoliņš. Viņš savas karjeras laikā Visu zvaigžņu spēlē piedalījās septiņas reizes, bet Artūrs Irbe tika pie divām dalības reizēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!