Uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) Norisa balvu, kas tiek piešķirta līgas labākajam aizsargam, šogad pretendē Maiks Grīns no Vašingtonas "Capitals", Drū Dautijs no Losandželosas "Kings", kuru pārstāv arī latviešu uzbrucējs Raitis Ivanāns, un Čikāgas "Blackhawks" hokejists Dankans Kīts.

24 gadus vecais Grīns kļuva par regulārā čempionāta rezultatīvāko aizsargu. "Capitals" komandas aizsardzības līderis 75 mačos guva 19 vārtus un izdarīja 57 piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +39.

20 gadus vecais Dautijs piedalījās visās 82 regulārā čempionāta spēlēs, gūstot 16 vārtus un izpildot 43 rezultatīvas piespēles, kā arī tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +20. Dautijs bija trešais rezultatīvākais savas pozīcijas spēlētājs regulārajā čempionātā.

Arī 26 gadus vecais Kīts regulārajā čempionātā aizvadīja visas 82 spēles. Šajos mačos viņš guva 14 vārtus un izdarīja 55 piespēles, bet aizsarga lietderības koeficients bija pozitīvs +21. Kīts bija otrais rezultatīvākais aizsargs regulārajā čempionātā.

Balvas uzvarētājs tiks paziņots 23.jūnijā Lasvegasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!