Foto: AP/Scanpix
Hokeja leģendas Gordija Hova, kuru pēdējo divu mēnešu laikā piemeklējuši vairāki insulti, veselības stāvoklis ir uzlabojies, vēsta "The Detroit Free Press".

Pašlaik 86 gadus vecais Hovs 26.oktobrī piedzīvoja smagu insultu, pēc tam sekojot vairākiem mazāk nopietniem insultiem, bet manāmi viņa veselības stāvoklis pasliktinājās 1.decembrī, kad hokeja leģenda piedzīvoja vēl vienu nopietnu insultu.

Pēc tam Hovam tika konstatēta dehidrācija, turklāt viņš nespēja pārvietoties. Tagad leģendārais hokejists spēj pārvietoties paša spēkiem, bet dažas dienas pēc 1.decembra viņš tika izrakstīts no slimnīcas.

Šobrīd Hovs turpina atlabt pie savas meitas mājās Teksasā.

Pēc oktobrī piedzīvotā insulta Hovs bija daļēji paralizēts.

Hovs savas Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjeras laikā četras reizes izcīnīja Stenlija kausu, bet 25 no 26 sezonām pasaules spēcīgākajā hokeja līgā viņš pavadīja Detroitas "Red Wings" komandā.

Kanādietis karjeras laikā sešas reizes tika atzīts par NHL vērtīgāko spēlētāju, turklāt sešas sezonas bija turnīra rezultatīvākais hokejists.

Vēl 1980.gadā Hovs NHL spēlēja, būdams jau 52 gadus vecs, kas ir vēl līdz šim nepārspēts rekords.

Savas NHL karjeras laikā Hovs aizvadīja 1767 regulārā čempionāta spēles, kuru laikā guva 801 vārtus un veica 1049 rezultatīvas piespēles. Savukārt 157 izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā 68 vārti un 92 rezultatīvas piespēles.

Hovs ir NHL rekordists aizvadīto spēļu skaita ziņā, kā arī viņam pieder vēl vairāki individuāli rekordi.

Vēl 1997.gadā Hovs parakstīja vienas spēles līgumu ar Starptautiskās hokeja līgas (IHL) komandu Detroitas "Vipers". Tobrīd viņam bija gandrīz 70 gadi, un tādējādi viņš kļuva par pirmo hokejistu, kurš hokeju profesionāli spēlējis sešās dažādās desmitgadēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!