Latvijas hokejisti 2018. gada olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijas turnīra izšķirošajā spēlē pret Vāciju izies laukumā kā sikspārņi no elles, pretinieku cīņassparu raksturo vāciešu vārtsargs Filips Grūbauers.

Vācijas izlase turnīru iesākusi ar divām "sausajām" uzvarām 5:0 pār Japānu un 6:0 pār Austriju, turklāt abās spēlēs vārtus sargāja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vašingtonas "Capitals" vārtsargs Grūbauers.

"Negaidījām tik labu sākumu. Kad sākās turnīrs, tu īsti nenojaut, kas notiks, jo pārējās komandas nav labi zināmas. Spēlējam savu hokeju, tas ir svarīgi visu 60 minūšu garumā," IIHF citē Grūbaueru.

Šobrīd Vācijai un Latvijai ir pa sešiem punktiem, bet Japāna un Austrija ir tukšā. Izšķirošā būs svētdien pulksten 18 gaidāmā spēle starp abiem līderiem.

"Tagad tikai jāuzvar viena spēle. Mačs būs latviešu mājas arēnā, viņu pašu valstī. Viņi izies laukumā kā sikspārņi no elles. Tā ir stipra komanda, kas iemetusi daudz vārtus," uzsvēra Grūbauers.

Tāpat mājinieku faktoru uzsver NHL vienības Arizonas "Coyotes" uzbrucējs Tobiass Rīders un Vācijas izlases galvenais treneris Marko Šturms.

"Apzināmies, ka vajadzēs izlikt sevi visu šajā spēlē. Desmit tūkstošu sēdvietu lielā arēna burtiski trakos," Vācijas Hokeja federācijai teica Rīders.

"Protams, apmeklētāji spēlē lielu faktoru, tomēr mums vajadzētu to izmantot savā labā. Ne vienmēr tā ir priekšrocība, jo īpaši, ja līdzjutēji ļoti daudz gaida no savas izlases. Vispirms mājinieku spēlētājiem jātiek galā ar psiholoģisko spiedienu, kas var traucēt," atzīmēja Šturms.

Latvijas izlase ir piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs – 2002. gadā Soltleiksitijā, 2006. gadā Turīnā, 2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Sočos, kur spēlēja arī Austrijas izlase, kas iepriekšējā kvalifikācijā aiz svītras atstāja Vāciju. Tieši Sočos Latvija parādīja viscienījamāko sniegumu un guva astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!