Foto: ecdc-frauen.de

Vācijas sieviešu hokeja čempionātā aizvadītās nedēļas nogalē aizvadīta pasaulē garākā pēcspēles metienu sērija, abām komandām kopā izpildot 54 "bullīšus", vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Bavārijas pilsētā Memmingenē notikušajā Vācijas sieviešu bundeslīgas spēlē vietējā komanda "Indians" ar 4:3 uzvarēja Bergkamenes EC hokejistes.

Pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās neizšķirti 3:3, bet pēcspēles metienu sērijā, kas ilga pusstundu, izšķirošo metienu izdarīja "Indians" spēlējošā Vācijas izlases hokejiste Jūlija Zeica.

Aizraujošas bija arī pamatlaika beigas, jo bundeslīgas līdere "Indians" pēdējo piecu minūšu laikā atspēlēja divu vārtu deficītu un panāca izlīdzinājumu 3:3.

Kopumā iespaidīgajā metienu sērijā tika realizēti septiņi "bullīši" - ikreiz, kad vārtus guva Memmingenes hokejistes, ar to pašu atbildēja arī pretinieces.

Mājiniecēm vārtus sargāja Franciska Albla, bet Bergkamenes EC komandā ripas ķēra Jūle Fletgena.

Iepriekšējais rekords piederēja arī Vācijas, taču vīriešu hokeja čempionāta, komandām, jo 2010. gada 21. novembrī Štraubingas "Tigers" un Minhenes EHC komandu duelī bija nepieciešami 42 pēcspēles metieni, lai "Tigers" tiktu pie uzvaras ar 5:4.

Salīdzinājumam, Nacionālās hokeja līgas garākā pēcspēles metienu sērija tika aizvadīta 2014. gadā, kad bija nepieciešami 40 metieni, lai Floridas "Panthers" ar 2:1 uzvarētu Vašingtonas "Capitals".

Tikmēr Kontinentālās hokeja līgas rekords tika uzstādīts 2012. gadā Sanktpēterburgas SKA un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" spēlē, kurā bija vajadzīgi 30 metieni.

Rīgas "Dinamo" hokejisti garāko pēcspēles metienu sēriju aizvadījuši 2011. gada oktobrī viesos pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo", jo uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami 26 "bullīši", kuros uzvaru guva mājinieki ar 3:2. Uzvaru "Torpedo" nodrošināja Mets Elisons. Savukārt 2013.gada novembrī Rīgā tika aizvadīta 22 metienu sērija un "Dinamo" ar 3:2 uzveica Astanas "Baris" vienību. Izšķirošo "bullīti" realizēja Marcels Hosa.

IIHF rīkotajos turnīros garākā "bullīšu" sērija līdz šim bijusi 2002. gadā pasaules junioru čempionātā, kad Baltkrievijas un Francijas jaunie hokejisti uzvarētāju noskaidroja pēc 26 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!