Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ceturtdien ar uzvaru sāka Vankūveras "Canucks", kas Rietumu konferences pusfināla sērijas pirmajā mačā ar 5:3 (1:0, 2:0, 2:3) savā laukumā pārspēja Čikāgas "Blackhawks".
Klubs "Canucks" pēc Pavola Demitras, Henrika Sedīna un Raiena Keslera precīzajiem metieniem pēc otrās trešdaļas atradās vadībā ar rezultātu 3:0. Trešās trešdaļas sākumā divus vārtus guva Patriks Keins, bet vēl reizi precīzs metiens izdevās Deivam Bolendam, un "Blackhawks" panāca izlīdzinājumu 3:3.

Mača liktenis izšķīrās trešās trešdaļas pēdējās divās minūtēs. Vispirms minūti un 13 sekundes pirms trešdaļas beigām Sami Salo vadībā izvirzīja "Canucks" komandu, bet 16 sekundes pirms pamatlaika beigām Raiens Džonsons ripu raidīja tukšajos kluba "Blackhawks" vārtos.

Šī pāra sērijas līdz četrām uzvarām nākamais mačs notiks 2.maijā Vankūverā.

Rietumu konferences otrajā pusfināla pārī spēlēs Detroitas "Red Wings" un Anaheimas "Ducks" komandas, savukārt Austrumu konferences pusfinālos Bostonas "Bruins" spēlēs ar Karolīnas "Hurricanes", bet Vašingtonas "Capitals" spēkosies ar Pitsburgas "Penguins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!