Foto: clevelandmonsters.com

Talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks piektdien cieta zaudējumu Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionāta spēlē.

Viņa pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" mājās ar 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) zaudēja Teksasas "Stars" komandai, bet Kivlenieks atvairīja 25 no 28 metieniem, jo pēdējo ripu pretinieki raidīja jau tukšos laukuma saimnieku vārtos.

"Stars" trešā perioda sākumā izvirzījās vadībā ar 3:0, turpinājumā "Monsters" vienus vārtus atspēlēja, taču izglābties nespēja.

Patlaban 21 gadu vecais Kivlenieks, kuram šī ir debijas sezona profesionālajā hokejā, "Monsters" rindās šosezon septiņos mačos izcīnījis divas uzvaras, vidēji savos vārtos ielaižot 2,7 vārtus un atvairot 89,6% metienu.

Jau vēstīts, ka pirms nepilnas nedēļas Kivlenieks tika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolumbusas "Blue Jackets", bet pēc dienas viņš atgriezies Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Šis izsaukums bija formāls, jo "Blue Jackets" vēlējās savam otrajam numuram Jūnasam Korpisalo no Somijas dot spēļu praksi, tādēļ viņš uz vienu maču tika nosūtīts uz AHL.

Kivlenieks piedalījās "Blue Jackets" pirmssezonas treniņnometnē un spēlēja arī pārbaudes mačos, bet pēcāk tika nosūtīts uz fārmklubu Klīvlendā. "Blue Jackets" ar Kivlenieku maijā parakstīja līgumu uz trim gadiem.

Līgas kopvērtējumā Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas"Penguins" ar 25 punktiem 15 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur vārtsarga Kristera Gudļevska Bridžportas "Sound Tigers" ar 18 punktiem 16 mačos ir piektā, bet Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears" vienība ar 18 punktiem 19 spēlēs atrodas pozīciju zemāk.

Tikmēr Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 18 punktiem 16 cīņās ieņem ceturto pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā piektā ar 15 punktiem 15 mačos ir uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!