Foto: RIA Novosti/Scanpix

Talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, kā jau prognozēts, svētdien atskaitīts no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" sastāva un atgriezies Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Piektdien Kivlenieks Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē atvairīja 25 no 28 metieniem un viņa pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" komanda mājās ar 1:4 zaudēja Teksasas "Stars", bet pāris stundas vēlāk viņš izsaukts uz "Blue Jackets" vienību.

Tikmēr pretējā virzienā devās divi somi - vārtsargs Jūnass Korpisalo un uzbrucējs Markuss Hennikeinens. Jau uzreiz tika prognozēts, ka šāda darbība atkal veikta uz vienu dienu, lai viņi sestdien paredzētajā "Monsters" atkārtotajā duelī ar "Stars" iegūtu spēļu praksi.

Aizvadītajā cīņā Korpisalo sestdien atvairīja 20 no 23 metieniem, bet "Monsters" piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 2:3, tomēr tiek vēstīts, ka vārtsargs spēlējis labi.

Svētdien Korpisalo un Hennikeinens atgriezies "Blue Jackets" rīcībā, kamēr Kivlenieks atskaitīts uz "Monsters". Zīmīgi, ka sestdien Kolumbusas vienība nemaz netrenējās, līdz ar to latvietis neieguva iespēju pavadīt vairāk laika ar NHL spēlētājiem.

Korpisalo NHL nav ticis laukumā kopš 7.novembra, jo neapstrīdams "Blue Jackets" pirmais numurs vārtos ir krievs Sergejs Bobrovskis, kurš šosezon 19 mačos vidēji ielaidis 1,91 ripu un ticis galā ar 93,6% pretinieku metienu.

Kā ziņots, pirmoreiz karjerā 21 gadu vecais latvietis Kivlenieks uz "Blue Jackets" vienību uz dienu tika izsaukts pirms nedēļas. Sekojošajā AHL mačā Korpisalo tika galā ar 32 no 33 metieniem un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Kivlenieks šosezon AHL ietvaros vidēji ielaidis 2,70 ripas un ticis galā ar 89,6% metienu. Šī viņam ir pirmā profesionālā sezona un maijā viņš ar "Blue Jackets" parakstīja līgumu uz trim gadiem.

Tikmēr 23 gadus vecais Korpisalo šosezon četros NHL mačos vidēji ielaidis 3,28 ripas un atvairījis 89,6% metienu.

Kolumbusas vienība uzvarējusi jau sešās spēlēs pēc kārtas, kas ar 31 punktu 23 spēlēs dod trešo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Kivlenieks iepriekšējo sezonu aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā, pārstāvot Sūsitijas "Musketeers" komandu. Tā aizkļuva līdz ASV spēcīgākās junioru līgas finālam, kurā gan ar 2-3 zaudēja Čikāgas "Steel" vienībai, kuras rindās spēlēja izslēgšanas turnīra vērtīgāko hokejistu atzītais latviešu uzbrucējs Eduards Tralmaks.

Savukārt Kivlenieks pavasarī tika nosaukts par USHL sezonas vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu. Viņš regulārajā čempionātā 49 spēlēs vidēji ielaida 1,85 ripas un atvairīja 93,2% metienu, piecus no dueļiem noslēdzot "sausā". Kivlenieks ar 36 uzvarām bija panākumiem bagātākais vārtsargs līgā, tiekot iekļauts sezonas "All-Stars" komandā. Tāpat viņš bija labākais pēc vidēji mačā ielaistajiem vārtiem un pēc atvairīto metienu procenta, dalot pirmo pirmo vietu līgā "sausajās" spēlēs. Tāpat latvietis šajos statiskas rādītājos laboja "Musketeers" komandas rekordus.

Savukārt izslēgšanas turnīrā Kivlenieks 13 spēlēs vidēji ielaida 2,08 ripas un atvairīja 92,5% pretinieku metienu, pēc statistikas rādītājiem būdams sacensību trešais labākais vārtsargs.

Ziemeļameriku Kivlenieks pirmoreiz devās jau 16 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!