Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas pieredzējušais hokejists Herberts Vasiļjevs svētdien palīdzēja Krēfeldes "Pinguine" komandai izcīnīt uzvaru pēcspēles metienos Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) regulārā čempionāta mačā.

"Pinguine" izbraukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Diseldorfas EG vienību.

Pēcspēles metienu sērijā Vasiļjevs un zviedrs Henriks Ēriksons izcēlās ar precīziem metieniem, nodrošinot savai komandai uzvaru šajā mačā.

Latvijas uzbrucējs spēles laikā pa pretinieku vārtiem nemeta un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon Vasiļjevs 49 spēlēs guvis 11 vārtus un atdevis 25 rezultatīvas piespēles, būdams kluba trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Citā spēlē latviešu aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther" viesos ar 1:8 (0:2, 1:2, 0:2) zaudēja Volfsburgas "Grizzlys".

Reķis šajā mačā saņēma četras soda minūtes un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Aizsargs šajā sezonā 42 spēlēs ir guvis divus vārtus un sešas reizes asistējis partneriem, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

DEL kopvērtējumā līderpozīciju ieņem Minhenes "Red Bull" ar 87 punktiem, bet otrā ir Berlīnes "Eisbaren", kas izcīnījusi par punktu mazāk. "Panther" ar 66 punktiem ieņem 12.vietu, kamēr "Pinguine" ar 54 punktiem atrodas pirmspēdējā - 13.pozīcijā, vairs nepretendējot uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!