Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) krievu superzvaigzne Aleksandrs Ovečkins arī nākamsezon būs Vašingtonas "Capitals" kapteinis, kluba vadība īsti nav ar viņu apmierināta un pat neizslēdz iespēju viņu pārdot.

Ovečkinam līgumā ar "Capital" vēl atlikuši četri gadi, un līgumā ir iekļauti dažādi hokejista pārdošanas ierobežojumi, ieskaitot to, ka šis darījums būtu jāapstiprina pašam kluba īpašniekam Tedam Leonosim.

Šosezon Vašingtonas klubs no izslēgšanas turnīra izstājās otrajā kārtā, septiņu spēļu sērijā piekāpjoties nākamajiem Stenlija kausa finālistiem Pitsburgas "Penguins". Lai arī "Capitals" vairākkārt izdevies izcīnīt divīzijas čempionu titulus, kluba 43 gadus ilgajā NHL vēsturē tam ne reizi nav izdevies iegūt Stenlija kausu.

"Mēs meklējam risinājumu tam, kas notiek," pirmo reizi runājot ar medijiem pēc komandas izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā, izteicies Maklelans. "Domāju, tā ietvaros tiek analizēta arī Ovečkina spēle, kura var raisīt jautājumus. Taču viņš ir nozīmīga mūsu zīmola daļa, vēstures daļa. Viņš daudz ko devis mums kā organizācijai un nevar tā vienkārši pateikt: pārdosim viņu! Par cik? Pret ko? Nedomāju, ka tam ir jēga no organizatoriskā viedokļa. Iespējams, kādā brīdī var parādīties kāds leģitīms līgums, taču šobrīd par to netiek runāts."

"Man šķiet, ka mēs šobrīd esam tajā nedrošajā situācijā, kad ir jāmeklē specifiski risinājumu," saka "Capitals" ģenerālmenedžeris. "Uzskatu, ka mums ir vajadzīgi darba uzlabojumi visā organizācijā, ieskaitot mani pašu."

31 gadu vecajam Ovečkinam šī bija viena no vājākajām sezonām kopš 2010./2011. gada sezonas, kad viņš guva 32 vārtus. Šosezon krievu uzbrucējs pretinieku vārtsargus pārspēja vien 33 reizes, no tām tikai 16 reizes, komandām spēlējot vienādos sastāvos. Maklalens atzīst, ka tam par iemeslu ir trenera Barija Troca lēmums samazināt Ovečkina spēles laiku, lai saglabātu viņu "play off" turnīram, taču arī ģenerālmenedžeris šo sezonu atzīst par neveiksmīgu krievu hokejistam, kuram esot jāpielāgojas NHL jaunajam spēles stilam.

"Viņam ir jāpārdomā veidi, kā attīstīties, lai kļūtu par spēlētāju, kam ir liels iespaids uz spēli," saka Maklalens. "Hokejs ir kļuvis ātrāks. Ir jātrenējas citādi, uzsvars jāliek uz ātrumu nevis uz spēku. Viņam ir jāmainās, ja grib palikt spēlē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!