Foto: DELFI

Latvijas hokeja virslīgas mačā sestdien iepriekšējās sezonas vicečempioni Ogres "Kurbads" viesos ar 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) uzveica bronzas medaļas laureāti "Liepāju".

Mača rezultātu pirmajā periodā atklāja viesu spēlētājs Viktors Jasjonis, bet otrās trešdaļas piektajā minūtē Toms Hartmanis ogrēniešu pārsvaru dubultoja.

Tomēr otrajā periodā mājinieki vienus vārtus atguva, kad precīzs bija Bruno Zabis, kamēr trešās trešdaļas sākumā Rihards Remiņš atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet pēc pāris minūtēm liepājnieks Linards Mazurs-Mago panāca 2:3.

Vairāk gan mājiniekiem atspēlēties neizdevās un punktu ogrēniešu uzvarai ar metienu no zilās līnijas pielika Renārs Valters.

Jau vēstīts, ka "Prizmas" hokejisti Latvijas virslīgas mačā sestdien ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Zemgale"/LLU komandu.

Pamatlaikā pa reizei precīzus metienus izdarīja mājinieku vienību pārstāvošais Juris Ziemiņš un "Prizmas" komandā spēlējošais Renārs Undelis. Savukārt uzvaras "bullīti" viesiem guva Jurijs Kļujevskis, kurš arī atzīts par labāko "Prizmas" spēlētāju šajā mačā.

Tikmēr citā sestdienas mačā čempionāta kopvērtējuma tabulas pastarīšu duelī hokeja skola "Rīga" savā laukumā ar 3:2 (0:1, 3:1, 0:0) uzveica HASC/"Tukums" komandu.

Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumu izcēlās Ņikita Tomilovs, Daniels Bērziņš un Niks Kalnbērziņš, kurš trešā puslaika vidū guva uzvaras vārtus, panākot 3:2.

Vēl sestdien plkst.18.30 bronzas medaļas laureāte "Liepāja" savā laukumā uzņems vicečempioni Ogres "Kurbadu".

Latvijas virslīgas kopvērtējuma galvgalī ir "Mogo", kas četrās spēlēs guvusi maksimālos 12 punktus, bet astoņus punktus četros dueļos iekrājusi "Prizma". Tai ar sešiem punktiem trīs mačos seko "Liepāja" un "Kurbads".

"Zemgale"/LLU kontā ir četri punkti, bet trīs punkti ir "Rīgas" komandai. Savukārt bez punktiem cīnās HASC/HK "Tukums" hokejisti.

Kā šīs sezonas mērķi Latvijas čempiona titulu izvirzījusi tikai iepriekšējās sezonas uzvarētāja "Mogo", kā arī ceturtās vietas īpašniece "Zemgale"/LLU. Tikmēr vicečempionei "Kurbads" gaidāmajā sezonā būs mazāks budžets, kā arī mērķi pieticīgāki - minimālais uzdevums ir trešā vieta.

Iepriekšējā čempionātā triumfēja "Mogo" hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot "Kurbads" vienību.

Tikmēr beigusies desmit gadus ilgusī "Prizmas" un hokeja skolas "Rīga" sadarbība, komandām šajā sezonā startējot atsevišķi. Tāpat HASC, kas iepriekšējā sezonā spēlēja Jūrmalā, šo sezonu aizvadīs Tukumā.

Iepriekšējā sezonā trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīja 70 000 eiro lielu balvu fondu. Kā iepriekš apgalvoja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, gaidāmajā sezonā balvu fonds "droši vien būs".

Sakarā ar Latvijas hokeja čempionāta jubilejas 80.sezonu šogad tiks aizvadīta arī "Optibet" atbalstītā Latvijas kausa izcīņa un virslīgas Zvaigžņu spēle.

Kausu izcīņas spēles tiks aizvadītas sezonas garumā no 28.septembra līdz 4.februārim. Tajā piedalīsies Latvijas virslīgas čempionāta un pirmās līgas komandas. Latvijas kausa izcīņa tiks aizvadīta pēc izslēgšanas spēļu principa un sastāvēs no divām spēlēm. Finālā paredzēta viena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!