Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējs Braiens Boils, kuram konstatēta leikēmija, ir guvis pirmos vārtus šosezon un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni mačā pret Edmontonas "Oilers", ziņo Nacionālā Hokeja līga (NHL).

Boila vārti gan nepalīdzēja "velniem" izcīnīt uzvaru, jo pagarinājumā pārāki izrādījās "Oilers", uzvarot ar 3:2.

Šie Boilam bija pirmie vārti "Devils" sastāvā un 94. līgā kopumā, taču neviens vārtu guvums nav viņu tā aizkustinājis, kā šis. "Es nekad iepriekš nebiju raudājis pēc vārtu guvuma," atzinās uzbrucējs.

"Tas bija lieliski," par kolēģa panākumu saka "Devils" uzbrucējs Kails Palmjeri. "Viņš spēlē lieliski un zina, kā nokļūt izdevīgā pozīcijā un ieraidīt ripu vārtos, tāpēc ir labi, ka viņš tā tika atalgots. Viņam smaids bija pa visu seju, un mums tāpat."

32 gadus vecajam Boilam tika diagnosticēta vēža saslimšana – leikēmija. Tā kā slimība tika konstatēta agrīnā stadijā, ārstēšanās notika ar medikamentu palīdzību. Ārstēšanās joprojām turpinās ar regulāru zāļu lietošanu, diētu un pārbaudēm.

Šovasar Boils noslēdza ar "Devils" līgumu uz diviem gadiem par 5,5 miljoniem dolāru, bet septembrī viņam atklāja vēzi. Komandas treniņos uzbrucējs ar ārstu atļauju atgriezās oktobra pēdējā nedēļā, līdz tam viņš strādāja individuāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!