Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Anaheimas "Ducks" centra uzbrucējs Antuāns Vermets saņēmis 10 spēļu diskvalifikāciju par sišanu tiesnesim, vēsta ESPN.

Otrdien, 14. februārī, "Ducks" ar 1"0 uzvarēja Minesotas "Wild", bet Vermets trešajā periodā saņēma noraidījumu līdz spēles beigām. Iemetienā laukuma vidus daļā "Ducks" uzbrucējs piekāpās "Wild" kapteinim Miko Koivu, pēc kā iesita līnijtiesnesim Šandoram Alfonso pa kājām. Vermetu sadusmoja Alfonso rīcība, iemetienu veicot vēl pirms "Ducks" spēlētājs bija paspējis tam sagatavoties un nolikt nūju uz ledus.

Ceturtdien NHL disciplināro lietu komisija video konferencē ar Vermetu un spēlētāju arodbiedrību lēma par hokejista sodīšanu, piespriežot sportistam 10 spēļu diskvalifikāciju. Soda laikā hokejists nesaņems savu algu 97 000 ASV dolāru apmērā, kas tiks novirzīti NHL spēlētāju palīdzības fondam.

Vermeta pārstāvji paziņojuši, ka apstrīdēs sodu. Sākotnējo apelāciju izskatīs NHL komisārs Gerijs Betmens, bet, saglabājoties nelabvēlīgam lēmumam, to var izskatīt neatkarīgs šķīrējtiesnesis. Ja Vermets tagad sāktu izciest sodu, tad laukumā varētu atgriezties 12. martā un palīdzēt "Ducks" regulārās sezonas pēdējās 14 spēlēs.

Vermets ir NHL labākais iemetienu speciālists, un uzvarējis 62,4% no 985 iemetieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!