Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas spēlē otrdien pēc spēka paņēmiena uz ledus palika guļot Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Marians Hosa.

Incidents notika Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešajā spēlē, kurā "Blackhawks" pagarinājumā ar 2:3 zaudēja Fīniksas "Coyotes". Sērijā līdz četrām uzvarām Čikāgas komanda gan saglabā vadību ar 2-1.

Pirmā perioda 12.minūtē centra zonā Hosu ar spēka paņēmienu apstādināja "Coyotes" uzbrucējs Raffi Toress. Lai gan spēka paņēmiens netika izdarīts tīri, Toress sodu nesaņēma, bet Hosa palika guļot uz ledus. No laukuma viņu noveda uz nestuvēm un uzreiz nogādāja slimnīcā, kur nekādi nopietni veselības traucējumi netika konstatēti. Vēlāk Hosu izrakstīja no slimnīcas un ārstēšanos viņš turpinās mājās.

Spēka paņēmienu izdarījušais Toress savu vainu notikušajā noliedza, apgalvojot, ka tikai turpinājis iesākto spēka paņēmiena kustību. Tikmēr "Blackhawks" galvenais treneris Džoels Kvinevils pretinieka hokejista rīcību nosauca par brutālu. "Es ļoti labi redzēju, kas notika. Tas bija manu acu priekšā.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!