Skandalozi noslēgusies Krievijas un Čehijas U-18 meiteņu hokeja izlašu cīņa pasaules čempionātā augstākajā divīzijā, kas risinās Čehijā.

Ceturtdaļfinālā Krievija ar 2:0 uzvarēja mājinieces un iekļuva pusfinālā, kur tiksies ar ASV. Tomēr spēli aizēnoja kautiņš, kas laukumā izcēlās nepilnu pusotru minūti pirms cīņas beigām.

Čehietes vairākumā centās samazināt rezultāta starpību un pēc viena no metieniem pie Krievijas vārtiem sākās neliela grūstīšanās, kas jau pēc mirkļa pārauga iespaidīgā kautiņā. Tajā piedalījās gandrīz visas laukuma spēlētājas, bet īpaši izcēlās Krievijas kapteine Ņina Pirogova, kura neievēroja nerakstītos likumus, neapstājās un turpināja nežēlīgi sist uz ledus noguldīto pretinieci.

Pirogova saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, bet vēlāk IIHF disciplināro lietu komisija piesprieda viņai vienas spēles diskvalifikāciju par rīcību, kas apdraud pretinieku veselību. Tāpat Krievijai pusfinālā nāksies iztikt bez vēl vienas spēlētājas Oksanas Bratiševas, kura četras minūtes pirms cīņas beigām saņēma lielo sodu par sitienu galvas vai kakla rajonā.

Kautiņš nebija vienīgais incidents mačā. Cīņas gaitā spriedza starp abām komandām pieauga ar katru minūti, bet pēc spēles ētikas normas neievēroja daudzie līdzjutēji, kas svilpa Krievijas himnas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!