Foto: AP/Scanpix

Krievu vārtsargs Jevgeņijs Nabokovs ir oficiāli apstiprinājis savas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) karjeras beigas, vēsta līgas mājas lapa.

Preses konferencē, kas notika Sanhosē "Sharks" centrā, hokejists nespēja valdīt asaras, paziņojot par savu lēmumu.

"Man šķita, ka nebūs problēmu runāt, taču tagad izskatās, ka būs gan," emocionāli atzina Nabokovs. "Man ļoti svarīgi ir tas, ka aplis ir noslēdzies un es varu no NHL atvadīties kā "Sharks" spēlētājs."

Pēc tam Nabokovs izdarīja simbolisko pirmo iemetienu pirms "Sharks" un Vašingtonas "Capitals" spēles un atvadījās no līdzjutējiem.

NHL Nabokovs nonāca 1994.gadā, kad viņu NHL drafta devītajā kārtā izvēlējās Sanhosē "Sharks". Šajā komandā hokejists aizvadīja 10 gadus, sasniedzot praktiski visus kluba vārtsargu rekordus - viņa kontā ir lielākais uzvaru (293) un "sauso" uzvaru (50) skaits, kā arī aizvadīto maču skaits - 653.

2001./2002. gada sezonu NHL debitants Nabokovs pabeidza ar Kaldera balvu, bet 2001. un 2008. gadā tika ievēlēts NHL "All-Star" komandā. 2004. gadā ar Nabokovu vārtos "Sharks" pirmo reizi sasniedza Rietumu konferences finālu, taču Stenlija kausa finālā piekāpās Kalgari "Flames".

Pēc aiziešanas no "Sharks" Nabokovs trīs sezonas aizvadīja Ņujorkas "Islandes", gadu spēlēja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pārstāvot Sanktpēterburgas SKA, tad atgriezās NHL un pievienojās Tampabejas "Lightning", kuri šā gada februārī ievietoja viņu atteikumu draftā. Atsakoties pāriet uz Amerikas Hokeja līgu (AHL), Nabokovs paziņoja, ka ir gatavs atvadīties no NHL pavisam.

Šajā situācijā "Sharks" kluba vadība nolēma atgūt Nabokovu, lai viņš par aiziešanu no hokeja paziņotu, formāli būdams atkal sava pirmā NHL kluba spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!