Latvijas hokeja izlase jau pilnā sparā gatavojas gaidāmajam pasaules čempionātam, kas norisināsies Prāgā. Arī šogad starp kandidātiem ir vairāki jaunie hokejisti, kuri sīvajā konkurencē vēlas izcīnīt sev vietu valstsvienības sastāvā.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien aizvadīs savu pirmo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta, izbraukumā spēkojoties ar Baltkrievijas hokejistiem. Portāls "Delfi" pirms došanās uz Baltkrieviju jautāja vārtsargam Jānim Kalniņam un uzbrucējam Rodrigo Ābolam par treniņiem un viņu izredzēm tik uz čempionātu.

"Grūti teikt, kas man jāizdara, lai tiktu uz čempionātu. Vienkārši jāspēlē sava spēle un savs stils. Tad arī treneri lems, kuru vajag un kuru nevajag ņemt," sacīja Kalniņš. "Jūtos lieliski. Pēc sezonas nebija lielas pauzes, kas manā gadījumā ir ļoti labi."

Kalniņš valstsvienības treniņiem pievienojies pēc ļoti labas sezonas Ungārijas komandā Dunaūjvārošas "Acelbikak", kas spēlē "MOL Liga" turnīrā, kur piedalās komandas no Ungārijas, Rumānijas un Slovākijas. Viņš 30 spēlēs vidēji atvairīja 94 procentus metienu un ielaida 2,1 vārtus.

Rodrigo Ābols stāstīja, ka ir apņēmības pilns sevi pierādīt un tik uz pasaules čempionātu: "Ja iespēju dod, tad gribas to izmantot. Tā jau tiem hokejistiem ir. Trenerim patīk, ja dara to, ko viņš prasa. Galvenais, lai viņš redz, ka cilvēks cenšas, dara, ko liek, gūstot augļus."

"Šobrīd treniņi ir intensīvāki, jādabū atpakaļ fiziskā sagatavotība. Šobrīd ir pasmagi, bet tas ir normāli, jo kādu laiku nav būts uz ledus un spēles ar nav bijušas," turpināja Ābols.

Ābols šajā sezonā nopelnīja sev vietu Rīgas "Dinamo" komandā, aizvadot 14 spēles, gūstot vienus vārtus un reizi rezultatīvi piespēlējot. MHL turnīrā HK "Rīga" sastāvā viņš 35 spēlēs guva 20 vārtus un izdarīja 18 piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!