Trešdien Rīgā vienas dienas neoficiālā vizītē viesojās leģendārais hokeja treneris, deviņkārtējais NHL Stenlija kausa ieguvējs Skotijs Boumens, vortālu "Delfi Sports" informēja Latvijas Hokeja federācija.

imageFoto galerija

Boumens šobrīd ir NHL kluba Čikāgas "Blackhawks" vecākais konsultants. Tā kā "Blackhawks" komanda ir turnejā Eiropā, tad Boumens izmantojis izdevību un atbraucis uz Rīgu, kur vakar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēli pret Rīgas "Dinamo" aizvadīja viņa laba drauga Barija Smita vadītā komanda Sanktpēterburgas SKA.

Vizītes laikā Boumens tikās arī ar LHF prezidentu Kirovu Lipmanu.

Leģendārais hokeja speciālists ir NHL visu laiku uzvarām bagātākais NHL treneris – viņa kontā ir 1244 uzvaras regulārā čempionāta un 223 uzvaras Stenlija kausa spēlēs. Trenera karjeru viņš uzsāka jau 1956.gadā, būdams tikai 23 gadus vecs. NHL sistēmā Boumens sāka strādāt 1967.gadā (34 gadu vecumā), kad kļuva par Sentluisas "Blues" trenera palīgu. Tomēr neilgi pēc sezonas sākuma no "Blues" galvenā trenera amata atkāpās Linns Patriks un Boumens ieņēma viņa vietu.

1973.gadā Boumens palīdzēja "Blues" izcīnīt Stenlija kausu, bet laika posmā no 1976.-1979.gadiem viņa vadībā "Blues" četras reizes pēc kārtas ieguva prestižo trofeju. Vēlāk trenējot Monreālas "Canadiens" Boumens pie Stenlija kausa netika, bet sesto reizi trofeju viņš ieguva tikai 1992.gadā, būdams Pitsburgas "Penguins" galvenais treneris. Vēl trīs reizes Stenlija kausu viņš izcīnīja kopā ar Detroitas "Red Wings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!