Visi favorīti trešdien sasniedza Latvijas kausa izcīņas hokejā pusfinālu, sacensības turpinot "Mogo", "Kurbada", "Liepāja"/"Optibet" un "Zemgale"/LLU komandām.

Iepriekšējo divu gadu kausa ieguvēja "Mogo" ar 5:1 (0:0, 1:0, 4:1) uzvarēja pirmās līgas komandu "Venta 2002".

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Rūdolfs Prūsis un Rustams Begovs, bet reizi izcēlās Andris Siksnis, kamēr Ventspils komandā precīzs bija Uvis Grosmanis.

Tikmēr valsts čempione "Kurbads" ar 9:1 (4:0, 3:0, 2:1) sagrāva citu pirmās līgas komandu "Rīga 2001".

"Kurbada" labā pa diviem vārtiem guva Sergejs Pečura, kuram arī rezultatīvas piespēle, kā arī Toms Hartmanis un Edgars Brancis, bet Gatis Gricinskis iemeta vienu ripu un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bet Toms Bluks četras reizes asistēja partneriem.

"Rīga 2001" labā vienīgos vārtus iemeta Aleksandrs Biškins.

Sīvākā cīņa tika aizvadīta Jelgavā, kur vietējā "Zemgale"/LLU tikai papildlaikā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Rīgas "Prizmu".

Jelgavnieki bija tuvu panākumam pamatlaikā, taču 81 sekundi pirms tā beigām Edgars Lipsbergs mazākumā panāca izlīdzinājumu 2:2. Lipsbergam tas bija otrais precīzais metiens spēlē, tomēr "Prizma" beigās zaudēja, jo papildlaika trešajā minūtē uzvaru mājiniekiem izrāva Olafs Aploks.

Tāpat Jelgavas labā vārtus guva Kristaps Millers un Lauris Rancevs.

Visbeidzot "Liepāja"/"Optibet" savās mājās ar 5:0 (3:0, 0:0, 2:0) sagrāva "Rīga" komandu. Uzvarētājiem Māris Diļevka guva divus vārtus, bet pa reizei precīzi bija Nikolajs Jeļisejevs, Roberts Mamčics un Kristers Freibergs.

Jeļisejevs, tāpat kā divas rezultatīvas piespēles atdevušais Oskars Batņa, kā arī pie rezultatīvas piespēles tikušais Gunārs Skvorcovs, tikai trešdien no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" tika nosūtīti uz fārmklubu Liepājā.

Latvijas kausa pusfinālā "Kurbads" tiksies ar "Liepāja"/"Optibet", bet "Mogo" spēlēs pret "Zemgale"/LLU komandu.

Pusfināla cīņas, kā arī finālmačs, tiks aizvadīti decembrī.

Jau ziņots, ka atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad Latvijas kausa izcīņas fināls notiks "Arēnā Rīga", šoreiz pusfināla spēles un izšķirošais mačs par trofeju notiks jaunuzceltajā "Kurbada" ledus hallē Rumbulā.

Pērn otro gadu pēc kārtas Latvijas kausu hokejā izcīnīja "Mogo" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!