Foto: LETA

Vairāki Latvijas hokeja izlases spēlētāji šobrīd ir iedzīvojušies savainojumos, tomēr līdz Soču olimpiskajām spēlēm visiem vajadzētu būt ierindā, portālam "Delfi" apliecināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Šobrīd savainojumus dziedē Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Kaspars Daugaviņš, Ronalds Ķēniņš, Gints Meija, bet viņu pulkam pievienojies Roberts Jekimovs, kurš lauzis rokas pirkstu. Jau pirms tam bija skaidrs, ka Sočos nevarēs spēlēt smagu traumu guvušais aizsargs Oskars Cibuļskis.

Kā skaidroja Gorbunovs, ar visiem savainotajiem LHF regulāri sazinās, lai zinātu par viņu atveseļošanos. Šobrīd zināms, ka visi savainotie līdz Soču olimpiskajām spēlēm būs atgriezušies ierindā, taču grūti spriest, kādā fiziskā formā viņi varētu būt. LHF gan ar visiem rēķinās un prognozē, ka uz Sočiem komanda dosies optimālajā sastāvā.

Uz ledus atgriezies jau vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš gan joprojām ir bez darba vietas. Novembrī pārbaudes spēlē Masaļskis pēc sadursmes guva smadzeņu satricinājumu, no kura sportists ir atguvies un jau regulāri aizvada ledus treniņus uz pilnu slodzi.

Latvijas hokeja izlase nākamnedēļ aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Vāciju, kas būs pēdējās pirms došanās uz Soču olimpiskajām spēlēm. Sākotnēji galvenais treneris Teds Nolans šajās spēlēs plānoja iespēlēt pamatsastāvu un veidot valstsvienībā mikroklimatu pirms Olimpiādes, tomēr tagad pēc savainojumiem un Nolana kļūšanas par NHL kluba Bufalo "Sabres" galveno treneri ieviestas korekcijas. Pagaidām joprojām nav paziņots Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Vāciju, bet sagaidāms, ka uz Vāciju dosies pārsvarā valstsvienības tuvākie rezervisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!