Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Līdzīgi kā Latvijas pieaugošu hokeja izlase, arī Latvijas U-18 un U-20 komandas piektdien piedzīvoja zaudējumus savos turnīros un spēlēs.

Tukumā Latvijas U-18 izlase otrajā savstarpējā pārbaudes spēlē ar 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) piekāpās Norvēģijas vienaudžiem.

Visi vārti šajā duelī tika gūti pirmajā trešdaļā, Norvēģijas jaunajiem hokejistiem izvirzoties vadībā ar 2:0. Tiesa, dueļa 17.minūtē mājiniekiem izdevās vienus vārtus atgūt, kad izcēlās Ralfs Circenis. Tomēr dueļa turpinājumā Latvijai vārtus gūt neizdevās, turklāt pašā pamatlaika izskaņā norvēģi raidīja trešo ripu jau tukšos mājinieku vārtos.

Aabu komandu pirmajā tikšanās reizē Latvija ar 1:2 piekāpās pēcspēles metienu sērijā. Abas valstsvienības savā starpā tiksies arī sestdien.

Ar šīm spēlēm Latvijas izlasei sākas sagatavošanās posms pirms pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kas no 16. līdz 26.aprīlim norisināsies Šveicē. Latvijas izlases pretinieces B apakšgrupā būs Čehijas, Kanādas, Somijas un Šveices vienības.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas U-18 izlase februārī piedalīsies arī četru izlašu pārbaudes turnīrā Norvēģijā, kurā bez mājiniekiem tiksies arī ar Baltkrievijas un Dānijas vienaudžiem.

Savukārt Latvijas U-20 hokeja izlase Dānijā notiekošā Četru nāciju turnīra otrajā mačā piektdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Austrijas vienaudžiem.

Mača 10. minūtē rezultātu atklāja Dānijas jaunie hokejisti, taču nepilnas trīs minūtes vēlāk Kirilam Galoham izdevās panākt izlīdzinājumu. Turpinājumā ilgu laiku neviena no izlasēm nespēja gūt vārtus, bet 50.minūtē Edgars Homjakovs vadībā jau izvirzīja Latviju. Tiesa, austriešiem izdevās vienas ripas deficītu atspēlēt, bet pēcāk sekojošajā pagarinājumā vārti gūti netika.

Savukārt pēcspēles metienu sērijā izšķirošo "bullīti" realizēja Valentīns Lēlers.

Turnīra pirmajā mačā Latvija ceturtdien ar 4:2 pārspēja vietējo Dāniju, bet Baltkrievijas hokejisti ar 3:1 uzvarēja austriešus.

Latvijas izlase turnīru noslēgs sestdien, tiekoties ar Baltkrievijas vienaudžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!