Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jelgavas "Zemgale"/LLU un "Liepāja"/"Optibet" komandas trešdien ar uzvarām sāka jauno "Optibet" Hokeja līgas (OHL) sezonu.

Jelgavnieki mājās ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Rīgas "Prizmu", bet "Liepāja"/"Optibet" viesos pagarinājumā ar 6:5 (2:1, 1:3, 2:1, 1:0) bija labāka pār "Rīgu". "Zemgale"/LLU rindās vārtus guva Emīls Potapovs, Olafs Aploks un Artjoms Ogorodņikovs, bet viesu rindās precīzs bija Pjotrs Šļikovs, kurš septītajā minūtē mazākumā atklāja rezultātu. Uzvaras vārtus jelgavnieki guva 49. minūtē, kad precīzs bija Aploks.

Tikmēr hokeja hallē "Rīga" notikušā spēlē bija daudz dramatiskāka, kurā liepājnieki bija tuvu panākumam jau pamatlaikā, taču 61 sekundi pirms tā beigām Vladislavs Koniševs "Rīgai" panāca izlīdzinājumu 5:5.

Tomēr papildlaika trešās minūtes sākumā vairākumā liepājnieku aizsargs Mārtiņš Oskars Freimanis guva uzvaras vārtus. Ar diviem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm uzvarētāju rindās izcēlās Bruno Zabis, Freimanis un Māris Diļevka izcēlās ar 1+2, kamēr Roberts Štelmahers atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Tikmēr "Rīgas" rindās Koniševs un Sergejs Piskunovs atzīmējās ar 2+1, bet aizsargs Edgars Kamoliņš atdeva trīs piespēles.

"Liepāja"/"Optibet" komandā spēlēja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucēji Roberts Lipsbergs un Frenks Razgals, taču abi pie rezultativitātes punktiem netika. Jau vēstīts, ka čempionāta atklāšanas spēlē sestdien "Mogo" komanda ar rezultātu 5:3 viesos apspēlēja valsts čempioni "Kurbadu".

Abas komandas pērn tikās Latvijas čempionāta finālsērijā, kad "Kurbads" nokļuva iedzinējos ar rezultātu 0-3, tomēr spēja triumfēt nākamajos četros mačos un pirmo reizi vēsturē ieguva titulu.
Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija "Optibet" kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Turnīrā piedalīsies pērnās sezonas čempione "Kurbads", vicečempione "Mogo", "Liepāja"/"Optibet", "Zemgale"/LLU, "Prizma" un "Rīga". Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā nespēlēs "Pārdaugava".

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas mačos iekļūst četras labākās vienības, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!