Foto: Publicitātes foto
Pie nedaudz negaidītas uzvaras Latvijas hokeja virslīgas regulārā čempionāta mačā sestdien tika "Zemgale"/LLU, kas izbraukumā ar 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) pieveica pašreizējos valsts čempionus un kausa glabātājus "Mogo".

Mača rezultāts tika atklāts tikai otrajā trešdaļā, kad Jelgavas komandu vadībā 23.minūtē izvirzīja Kristaps Millers, bet Elviss Želubovskis mazāk nekā pēc minūtes uz tablo atjaunoja līdzsvaru. Tomēr mača turpinājums veiksmīgāks izvērtās "Zemgale"/LLU vienībai, kas otrā perioda pēdējā minūtē pēc Māra Mieža vārtu guvuma atkal atjaunoja vadību, bet noslēdzošās trešdaļas ievadā Juris Ziemiņš panāca jau 3:1.

Pašā spēles izskaņā jelgavnieki guva vēl vienus vārtus, izceļoties Sandim Zolmanim.

Zīmīgi, ka "Zemgale"/LLU šajā mačā nebija optimālā sastāvā, jo divi tās hokejisti - Daniels Nomanovs un Iļja Četvertaks - pievienojušies Lietuvas izlasei, kas šobrīd aizvada 2018.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Pateicoties čempionu zaudējumam, "Liepāja" saglabājusi virslīgas kopvērtējuma līderes godu - tās kontā ir 54 punkti 24 spēlēs, kas par vienu punktu ļauj apsteigt 25 spēles aizvadījušo "Mogo". Ogres "Kurbads" rēķinā tikmēr ir 50 punkti.

"Zemgale"/LLU ar 48 punktiem ieņem ceturto vietu, par 12 punktiem atpaliek "Prizma", kas aizvadījusi 26 mačus.

Sestajā pozīcijā ar 11 punktiem 25 spēlēs ir "Rīga", kuru vada par Latvijas valstsvienības galveno treneri pirmdien kļuvušais Leonīds Beresņevs, bet "Rīga99"/"Tukums" tikusi pie sešiem punktiem.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tika tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!