Foto: F64

Latvijas hokeja izlase otrdien uzzinājusi savu spēļu kalendāru 2018. gada pasaules hokeja čempionātā, kas norisināsies Dānijā.

Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā, kuras spēles tiks aizvadīts Herningā, "Jyske Bank Boxen" arēnā. Savukārt A grupas spēles notiks Kopenhāgenā, "Royal Arena".

Turnīra ievadā Latvijas izlase 5. maijā spēkosies ar Norvēģijas valstsvienību, dienu vēlāk Latvijas pretinieki būs Somijas valstsvienība, bet 8. maijā latvieši spēkosies ar elites divīzijas jaunpienācēju Dienvidkoreju. Pēc tam 10. maijā Latvijas izlases pretinieki būs ASV, 12. maijā – Vācija, 14. maijā – Kanāda, bet grupu turnīra noslēgumā 15. maijā būs jāsamēro spēki ar turnīra mājinieci Dāniju.

Jau vēstīts, ka A apakšgrupā spēkosies šī gada pasaules čempione Zviedrija, Krievija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Slovākija, Francija un Austrija.

Aizvadītā gada pasaules čempionātu Latvijas valstsvienība noslēdza 10. pozīcijā, kas bija labākais rezultāts pēdējo četru gadu laikā.

Latvijas izlase labāko desmitniekā iekļuva arī 2012. gadā, arī izcīnot 10. pozīciju, bet valstsvienības labākais sasniegums pasaules čempionātā līdz šim ir septītā vieta, ko izdevās sasniegt 1997., 2004. un 2009. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!