Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase ceturtdien Eirotūres posma mačā Maskavā ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Zviedriju.

Mača rezultātu pirmā perioda vidū atklāja zviedru uzbrucējs Frēdriks Petešons, kurš ir latvieša Ronalda Ķēniņa komandas biedrs Šveices vienībā Cīrihes "Lions". Tiesa, nepilnas četras minūtes vēlāk Sergejs Kaļiņins ar raidījumu no iemetienu apļa panāca izlīdzinājumu.

Otrā perioda 15.minūtē Vjačeslavs Voinovs no vārtu priekšas izvirzīja vadībā krievus, bet trešās trešdaļas otrajā minūtē Ņikita Gusevs realizēja "bullīti" un panāca 3:1.

Visi trīs vārtu guvēji ikdienā spēlē Znaroka un Vītoliņa vadītajā Sanktpēterburgas SKA, kas šajā posmā izlasē pārstāvēta ar 15 hokejistiem. Vēl desmit spēlētāji ir no Maskavas CSKA, bet pa vienam pārstāvim ir no Magņitogorskas "Metallurg" un Jaroslavļas "Lokomitiv" vienībām.

Krievijas hokejisti gatavojas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kurās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) diskvalifikācijas dēļ startēs zem neitrāla karoga.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šī posma pirmajās spēlēs Kanāda duelī Maskavā starp divām izlasēm, kas ikdienā šajās sacensībās nespēlē, ar 4:2 ne bez grūtībām pieveica Dienvidkoreju, kamēr Čehija Prāgā ar 3:2 pagarinājumā pārspēja Somiju. Ja šī spēle notika Prāgā, visas nākamās šī sabraukuma cīņas tiks aizvadītas Maskavā.

Eirotūres pirmajā posmā novembrī ar deviņiem punktiem trijos mačos triumfēja Somija, kamēr pa sešiem punktiem iekrāja tieši Zviedrija un Krievija. Vēl pa trim punktiem guva Kanāda un Čehija, kamēr ar trim zaudējumiem samierinājās Šveice.

Parasti Eirotūrē piedalās četras izlases, kurām šosezon, gatavojoties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, pievienojas arī citas izlases. Tāpat Kanāda un Šveice gada mijā piedalīsies tradicionālajā Špenglera kausā, kurā sacentīsies arī Rīgas "Dinamo".

Iepriekšējā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Krievija, kas gadu iepriekš palika noslēdzošajā, ceturtajā, pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!