Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Sentluisas "Blues" parakstījusi viena gada līgumu ar pieredzējušo Joakimu Lindstremu, kurš aizvadītajā pasaules čempionātā kļuva par Zviedrijas izlases rezultatīvāko spēlētāju.

Vienvirziena līguma laikā 30 gadus vecais Lindstrems nopelnīs 700 000 dolāru (520 000 eiro).

Līdz šim iepriekšējo reizi Lindstrems NHL spēlēja 2011./2012.gada sezonā, kad Kolorādo "Avalanche" sastāvā 16 mačos guva divus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

2002.gadā NHL draftā viņš tika izvēlēts otrajā kārtā ar 41.numuru, bet kopā pasaules spēcīgākajā līgā aizvadīja 97 spēles.

Pagājušo sezonu Lindstrems aizvadīja savas dzimtenes komandā Šellefteo AIK, kuras sastāvā 55 spēlēs guva 23 vārtus un izpildīja 40 rezultatīvas piespēles.

Tāpat viņš piedalījās deviņās šāgada pasaules čempionāta spēlēs, kurās guva piecus vārtus un izpildīja sešas rezultatīvas piespēles, palīdzot Zviedrijai nopelnīt bronzas godalgas.

Tikmēr cits Zviedrijas izlases spēlētājs Līnuss Ulmarks noslēdzis trīs gadu kontraktu ar latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" komandu.

Viņš 2012.gada draftā tika izvēlēts ar 163.numuru, bet iepriekšējo sezonu aizvadīja dzimtenes vienībā Ernšeldsvīkas "Modo", vidēji ielaižot 2,08 ripas un atvairot 93,1% raidījumu. Viņš tika atzīts par Zviedrijas čempionāta labāko vārtsargu.

Savukārt pasaules čempionātā Ulmarks laukumā neizgāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!