Foto: F64
Aizvadītajā nedēļas nogalē "Euro Hockey Challenge" (EHC) turnīra pēdējā kārtā tikās Vācijas un Zviedrijas izlases, apmainoties uzvarām.

Pirmajā mačā zviedri sagrāva Vācijas valstsvienību ar 8:0 (6:0, 2:0, 0:0), bet otrajā mačā vācieši revanšējās ar 5:2 (1:2, 2:0, 2:0).

Interesanti, ka pirmajā mačā vārtus guva astoņi dažādi zviedru hokejisti, nevienam no spēlētājiem neizdevās vācu vārtsargu Johenu Reimeru pārspēt divreiz. Trešajā periodā vārtos stājās Deniss Endrass, kurš savos vārtos neielaida nevienu ripu. Zviedrijas izlases vārtsargs Johans Baklunds spēli aizvadīja "sausā".

Otrajā mačā vācieši trīsreiz izmantoja skaitlisko vairākumu, bet piektos vārtus guva, raidot ripu tukšos vārtos. Vācijas izlases vārtus šai spēlē sargāja Deniss Endrass, Zviedrijas - Gustafs Veslaus.

Vēl savstarpēji tikās Krievija ar Norvēģiju - krievi abās spēlēs uzvarēja ar identisku rezultātu 2:0. Dānijas izlase divreiz uzvarēja francūžus - ar 5:2 un 3:2, bet Slovākija ar 3:0 pārspēja Čehijas valstsvienību.

Kā zināms, Latvijas izlase EHC ietvaros aizvadīja divas spēles ar Baltkrievijas izlasi. Pirmajā tika piedzīvots zaudējums ar 0:3, bet otrajā Latvija svinēja uzvaru ar 4:1. Tā mūsu izlasei bija pirmā uzvara sešās spēlēs šajā turnīrā, un 12 komandu vērtējumā Latvija palika pēdējā vietā. Pirmajā ar piecām uzvarām ir Zviedrija, otrā vieta ar četrām uzvarām ir Somijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!