Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) pēdējos gados pirms pasaules čempionāta publicē dažādus video sižetus par dalībkomandām, lai popularizētu gaidāmo turnīru.

Svētdien IIHF publiskoja video par Latvijas izlasi, un tajā uzsvars likts uz vienu no valstsvienības līderiem Kasparu Daugaviņu. Tomēr IIHF nepiemin, ka Daugaviņš traumas dēļ šogad pasaules čempionātā nemaz nespēlēs.

29 gadus vecajam Daugaviņam aizvadītajā sezonā iekrājušies virkne savainojumu, līdz ar to hokejistam nepieciešams laiks, lai izārstētu traumas un izietu rehabilitācijas procesu. Pēc KHL sezonas beigām Daugaviņam izdarīta arī plānota rokas operācija, tāpēc viņš izlēma šoreiz izlaist pasaules čempionātu.

Daugaviņš palīdzējis Latvijas izlasei deviņos pasaules čempionātos, pēdējos trijos bijis valstsvienības kapteinis. Latvijas izlases rindās Daugaviņš aizvadījis 97 spēles, kurās guvis 29 vārtus un izdarījis 28 rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Portāls "Delfi" tradicionāli pavasarī lasītājiem piedāvā hokeja čempionātam veltīto speciālo sadaļu, kurā varēs iegūt visu jaunāko un aktuālāko informāciju par sacensību gaitu un notikumiem Dānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!