Foto: morgueFile

Starptautiskā Sporta preses asociācija (AIPS) izteikusi sašutumu par to, ka pasaules hokeja čempionātā strādājošajiem žurnālistiem ir jāmaksā par internetu.

"Ir pienākusi jauna ēra modernajos medijos un bezmaksas interneta nodrošināšana augsta līmeņa sporta sacensībās un Pasaules kausa izcīņās ir nepieciešama kā rakstošajiem žurnālistiem, tā fotogrāfiem ātrai informācijas publicēšanai un nonākšanai pie lasītājiem," norāda AIPS prezidents Džanni Merlo, piebilstot, ka ir šokēts par turnīra organizatoru rīcību. "Mēs šo jautājumu apspriedīsim ar Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF)."

AIPS biedrs, franču fotogrāfs Havjers Laine atklājis, ka par interneta izmantošanu šāgada pasaules hokeja čempionātā, kas notiek Zviedrijā un Somijā, ir jāmaksā, turklāt organizatoru pieprasītā summa ir visai ievērojama - 150 eiro (100 Ls).

"Tas nav normāli, ka man ir jāmaksā, lai es varētu strādāt, bet šī summa jau ir skandāls!" saka Laine, nosaucot turnīra rīkotāju rīcību par "reketu".

Tai pašā laikā 2014. gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāji baltkrievi ir apsolījuši, ka pie viņiem internets viesnīcās turnīra laikā žurnālistiem un sportistiem būs par brīvu, un notiek pārrunas par bezmaksas "WiFi" tīklu arī spēļu norises vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!