Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pēc spēles ar Čehijas valstsvienību atzina, ka mūsu komandas problēma šajā zaudējumā bija disciplīnas pārkāpumi.

"Sākām ļoti labi, guvām agrus vārtus, arī čehiem bija momenti, bet labi nospēlēja Masaļskis un es biju ļoti apmierināts ar pirmo periodu," pēcspēles preses konferencē teica Beļavskis. "Otrajā trešdaļā sākās noraidījumi, čehi pārķēra iniciatīvu un realizēja divus vairākumus, kas "salauza" mūsu spēli. Diemžēl - mēs par to runājām pārtraukumā ģērbtuvēs - trešajā periodā noraidījumi turpinājās, arī neattaisnoti. Gandrīz izturējām "lielo" noraidījumu trijatā pret pieciem, labi nostrādāja puiši aizsardzībā, par ko viņiem paldies, taču iedot čehiem divu vārtu pārsvaru - tas ir pārāk spēcīgs pretinieks, lai varētu atspēlēties."

"Puiši spēlē ar pilnu atdevi, bet diemžēl vēl pietrūkst disciplīnas," piebilst treneris. "Noraidījumi tiek pelnīti brīžos, kad tie nav pamatoti, kad nav nekādas bīstamības. Runāsim par šo ar puišiem, jo citādi ar spēli esmu apmierināts. Iespējams, ir nogurums, bet tās ir individuālas kļūdas, ko mēs apspriedīsim. Hokejs ir vīru sports un brīžiem vajag sakost zobus un ciest, ja tevi kāds "apcēlis".

Beļavskis norādīja, ka Kristapa Sotnieka diskvalifikācija ieviesīs izmaiņas virknējumos - viņš nākamo spēli, visticamāk izlaidīs, un vietā nāks Jānis Andersons.

Runājot par nākamajiem pretiniekiem, zviedriem, šīs valsts hokeju labi pārzinošais Beļavskis norādīja, ka Zviedrijas komanda ir jaunāka, mazāk pieredzējusi, bet viņi spēlē intensīvu hokeju, tā kā lielas atšķirības nav. "Visu izšķirs mūsu disciplīna," uzsvēra treneris. "Pirmās spēles rāda, ka varam spēlēt kā līdzīgi ar šādām komandām, puiši ir pārliecināti par sevi, un tas man patīk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!