Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases pirmajos treniņos pirms dalības pasaules čempionātā uzsvars tiek likts uz spēli aizsardzībā, kur valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans no hokejistiem prasīs lielu pašatdevi un daudz ieguldīta darba, izteicās izlases kandidāts Aleksejs Širokovs.

Širokovs šo sezonu aizvadīja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā, kur kopā ar savu brāli Maksimu Širokovu un Kobu Jasu pārstāvēja Kazahstānas komandu Ustjkamenogorskas "Kazcink-Torpedo". Regulārajā čempionātā A.Širokovs piedalījās 52 spēlēs, kurās izcēlās ar 11 vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Vēlāk uzbrucējs tika iekļauts Latvijas izlases kandidātu sastāvā dalībai pasaules čempionātā, bet pirmdien aizvadīja pirmo oficiālo treniņu.


"Izlasē neesmu bijis divus gadus. Šajā laikā gan piedalījos vienā nometnē, taču laukumā tad nedevos. To, kas toreiz notika, var nosaukt par konfliktu ar treneriem, taču tikpat labi var teikt, ka vienkārši neizturēju konkurenci," savās pirmajās emocijās pēc atgriešanās valstsvienībā dalījās Širokovs. "Izlasē vienmēr ir prieks spēlēt. Satikt vecos draugus, atbraukt mājās un pagarināt sezonu. Lai arī pašam klubā sezona beidzās ātri, individuāli ar to esmu ļoti apmierināts. Komanda un kolektīvs bija ļoti labs, vienīgi žēl, ka neizdevās uzvarēt pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā."

"Pagaidām izlases treniņos atstrādājam tikai aizsardzību, vadoties pēc principa "kurš mazāk ielaiž, tas uzvar". Domāju, ka uzbrukumā spēlēt pie Nolana būs mazliet vieglāk. Nebūs jāspēlē pēc kanoniem, bet aizsardzībā būs smagi jāstrādā," uzskata Širokovs. "Pats fiziski jūtos ļoti labi, jo esmu divas nedēļas atpūties. Arī uz trenažieru zāli turpinu regulāri staigāt, jo klubā man, brālim un Jasam bija iespēja trenēties pie pasaules čempiona kikboksā. Man bija maz laika pie viņa iet, taču abi pārējie gan gāja bieži."

Treniņa laikā par Širokovu interesējās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio, vaicājot kolēģiem pastāstīt ko vairāk par uzbrucēju, taču Širokovs nesteidza trenera interesi saistīt ar iespējamo atgriešanos Latvijā.

"Protams, ka Rīgā man vienmēr ir vēlme spēlēt, taču ir daži apstākļi, kuru dēļ tas būs ļoti grūti," izteicās uzbrucējs, gan nekonkretizējot minētos iemeslus.

Vaicāts par saviem nākotnes plāniem, Širokovs neslēpa, ka Ustjkamenogorskā viņu grib redzēt arī nākamajā sezonā.

"Klubs vēlas, lai palieku tajā arī nākamajā sezonā, bet pats vēl neesmu izlēmis, jo vēlētos spēlēt mazliet augstāka līmeņa komandā vai čempionātā. Viss ir kārtībā un ar visu esmu apmierināts, vienīgi mazliet traucē pilsēta, kurā ir 12 dažādas rūpnīcas. Tādas pilsētas pasaulē laikam ir tikai četras, kur ekoloģija ir tik zemā līmenī," iemeslus iespējamām izmaiņās karjeras izaugsmē minēja Širokovs.

Izlase pašlaik gatavojas 6. un 7.aprīlī "Arēnā Rīga" paredzētajām Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēm pret Čehiju, kas pērn izcīnīja bronzu pasaules čempionātā.

Savukārt 20. un 21.aprīlī Rīgā viesosies Krievijas izlase, bet vēl EHC turnīrā 11. un 13.aprīlī Latvija izbraukumā tiksies ar Dāniju.

Pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas gan netiks aizvadītas EHC ietvaros, 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šī gada pasaules čempionātā pēc jaunās sistēmas katra valstsvienība varēs pieteikt 25 spēlētājus - 22 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus. Iepriekš pirms pasaules čempionāta sākuma varēja pieteikt 23 spēlētājus (20 laukuma spēlētājus + trīs vārtsargus).

Jau vēstīts, ka šī gada pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, tiks izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!