Foto: F64
Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas hokeja fanus "pierādīt, ka viņi ir labākie pasaulē", un čempionāta laikā ievērot gan Zviedrijas, gan Somijas likumus un paražas, informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

ĀM atgādina, ka, dodoties uz jebkuru Šengenas valsti, vienmēr līdzi jābūt derīgai pasei vai personas apliecībai. Tāpat, ceļojot uz ārvalstīm, jāiegādājas veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus personas smagas saslimšanas vai nāves gadījumā.

Ja personai Somijā vai Zviedrijā ir nozaudēta vai nozagta pase, nepieciešams sazināties ar Latvijas vēstniecību, lai noformētu pagaidu ceļošanas dokumentu - atgriešanās apliecību. Naudas nozagšanas vai nozaudēšanas gadījumā bez iztikas līdzekļiem palikusī persona, sazinoties ar radiniekiem vai draugiem Latvijā, var saņemt naudu ar "Western Union" vai "Money Gram" starpniecību.

Tāpat vēstniecība var palīdzēt, ja noticis nelaimes gadījums, tad tā informē tuvākos radus, sniedz padomu un palīdzību formalitāšu kārtošanā. Vēstniecība var arī pārstāvēt personas tiesības un likumīgās intereses, sazinoties ar vietējām tiesībaizsardzības iestādēm, ja persona ir aizturēta vai apcietināta.

ĀM apkopojusi hokeja faniem noderīgu informāciju - faniem un tūristiem noderīgas interneta vietnes, vēstniecību kontaktinformāciju un ārkārtas telefonu numuru sarakstu. Ar šo informāciju iespējams iepazīties ĀM mājaslapā.

Kā ziņots, šogad pasaules čempionāts no 4. līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Pašreizējās aplēses liecina, ka šogad uz pasaules hokeja čempionāta spēlēm, kas notiks Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, varētu doties no 1500 līdz pat 3000 hokeja fanu, aģentūra LETA uzzināja, aptaujājot līdzjutēju organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!