Foto: LETA

Šveices hokeja izlase jau gadiem spēlē vienā stilā, agresīvi strādājot pa visu laukumu, tāpēc Latvijas valstsvienībai trešdien gaidāmajā pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē pret šo sev neērto pretinieku jāspēlē disciplinēti, pāris stundas pirms spēles sarunā ar žurnālistiem atklāja valstsvienības galvenā trenera palīgs Ģirts Ankipāns.

A apakšgrupas mačs VTB ledus pilī sāksies plkst.16.15. Spēli tiešraidē pārraidīs kanāli TV3, "Re:TV" un "Viasat Sport Baltic".

"Līdz šim mūsu veiksmes pamatā ir bijis darbs, un šī spēle nebūs izņēmums. Iepriekšējā spēlē pret Krieviju mums bija problēmas vidējā zonā. Otrdien vakara sapulcē ar spēlētājiem analizējām gan savas kļūdas, gan centāmies norādīt, kas varētu būt Šveices komandas vājās vietas. Jā, viņiem šajā čempionātā neiet skaitliskajā mazākumā, un vakar dāņi abas ripas iemeta vairākumā, taču nevajag aizmirst, ka to izdarīja patiešām meistarīgi spēlētāji, tāpēc nevar teikt, ka Šveicei vairākumā var viegli iemest," stāstīja Ankipāns, kuram šis ir pirmais pasaules čempionāts pieaugušajiem trenera amatā.

"Mums pašiem ir jāuzlabo spēle vairākumā. Arī šodien treniņā tam pievērsām lielāko uzmanību. Vārtus sargās Edgars Masaļskis. Viņam līdz šim pret šveiciešiem ir gājis labi, tāpēc jau iepriekš nolēmām, ka pret Krieviju stāvēs Elvis Merzļikins, bet pret Šveici Edgars. Viņi abi ir lieliski vārtsargi, abi mūsu komandas balsti, tāpēc abiem uzticamies vienādi. Nav tā, ka Elvis nespēlēs tāpēc, ka šveicieši viņu labāk pazīst," norādīja treneris.

"Virknējumos arī būs nelielas izmaiņas, Ronalds Ķēniņš pēc spēles izlaišanas atkal būs pirmajā maiņā, savukārt tos, kuri šoreiz paliks malā, nosauksim pirms spēles, kad arī hokejistiem tiks doti konkrēti uzdevumi un izskaidrots spēles plāns," piebilda Ankipāns.

Latvijas izlase šo čempionātu sākusi atzīstami, trīs mačos pret spēcīgiem pretiniekiem gūstot divus punktus. Turnīra pirmajā mačā ar 1:2 papildlaikā tika piedzīvota neveiksme pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai. Savukārtpirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā.

Tikmēr 2013.gada pasaules čempionāta sudraba medaļniecei Šveicei šī turnīra sākums bijis grūts. Vispirms tā pirmajā mačā ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Kazahstānai, bet pēc tam ar 3:4 pagarinājumā atzina arī Norvēģijas pārākumu. Visbeidzot otrdien šveicieši izglābās no zaudējuma pret Dāniju, ko papildlaikā izdevās pieveikt ar 3:2.

Latvijas izlase ar Šveici pasaules čempionātos tikusies itin bieži, taču 14 spēļu laikā izdevies gūt tikai divas uzvaras, kamēr divreiz spēlēts neizšķirti un piedzīvotas desmit neveiksmes. Abas vienības savā starpā tikās arī pērn, kad tobrīd vēl Aleksandra Beļavska vadībā Latvija guva panākumu pagarinājumā ar 2:1.

Abas izlases savā starpā tikās arī aprīlī, kad tās aizvadīja divus mačus Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra laikā. Abās Šveicē notikušajās spēlēs uzvaru izcīnīja mājinieki - ar 2:1 pagarinājumā un 4:3.

Šveices izlasi šajā pasaules čempionātā vada vien 40 gadus vecais Patriks Fišers, kuram šis ir pirmais nopietnais turnīrs pie valstsvienības stūres. Decembrī viņš stājās atbrīvotā kanādieša Glena Henlona vietā, kura vadībā šveicieši pērn planētas meistarsacīkstēs sasniedza ceturtdaļfinālu. Iepriekš Fišers vadījis arī Latvijas valstsvienības vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Šveices augstākās līgas (NLA) vienību "Lugano".

A apakšgrupā līdere ar trīs spēlēs iegūtiem astoņiem punktiem ir Čehija, bet tai ar sešiem seko Krievija. Pa pieciem punktiem guvusi Zviedrija un Norvēģija, kamēr pa četriem punktiem iekrājušas Šveice un Dānija. Tikmēr astoņu komandu tabulu ar diviem punktiem noslēdz Kazahstāna un Latvija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!