Arī Rīgas "Dinamo" uzbrucējs un bijušais kapteinis Lauris Dārziņš ir atteicies pievienoties Latvijas hokeja izlasei dalībai šāgada pasaules čempionātā, pamatojot to ar ģimenes apstākļiem.

Dārziņš sarunā ar aģentūru LETA otrdien atklāja, ka izlasē šajā pavasarī nespēlēs, bet uzsvēra, ka tam iemesls ir nesenais ģimenes pieaugums.

"Sakarā ar neseno ģimenes pieaugumu šogad uz vietu izlases sastāvā nekandidēšu," atklāja hokejists, aicinot nemeklēt intrigas. "Gods un vēlme pārstāvēt izlasi man vienmēr ir bijis augstāks par iemesliem to nedarīt."

Dārziņa ģimene pieaugumu sagaidīja pagājušā gada decembrī, kad viņa sievai Leldei piedzima meita Hanna.

Kā ziņots, portāls "la.lv" pirmdien vēstīja, ka Dārziņš izlasē varētu nespēlēt "personīgu konfliktu dēļ". Portāls apgalvoja, ka pieredzējušais uzbrucējs pēc grūtās sezonas ir sarūgtināts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" lēmumu lauzt ar viņu līgumu un ka jaunais līgums viņam piedāvāts par četras reizes mazāku summu.

Tāpat, pēc "la.lv" rīcībā esošās informācijas, Dārziņu esot aizkaitinājis arī Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana teiktais medijos, ka uzbrucējs sezonā saņem 400 000 eiro.

Janvārī 31 gada jubileju nosvinējušais Dārziņš kopš 2006. gada Latvijas valstsvienībā nav spēlējis vienīgi 2012. un 2014. gada pasaules čempionātos, kad pirmajā reizē viņam bija trauma, bet otrajā - angīna. Pērn viņš kopā ar Edgaru Masaļski un Kasparu Daugaviņu bija starp izlases galvenajiem "vilcējiem" un palīdzēja valstsvienībai saglabāt vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā. 2015. gadā Prāgā Dārziņš septiņos mačos guva trīs vārtus un izpildīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Starp trim izlases labākajiem spēlētājiem pasaules čempionātā Dārziņš savas karjeras laikā iekļauts 2013. un 2015. gadā.

Tāpat Dārziņš kopā ar Latvijas izlasi piedalījies arī 2010. un 2014. gada olimpiskajās spēlēs.

Lauris Dārziņš līdz ar to ir pievienojies citiem vadošajiem spēlētājiem Mārtiņam Karsumam, Oskaram Bārtulim un Artūram Kuldam, kuri jau iepriekš paziņoja par šāgada pasaules čempionāta izlaišanu veselības stāvokļa dēļ.

Kā zināms, 21. martā Latvijas hokeja izlase trenera Leonīda Beresņeva vadībā sanāca uz pirmo treniņu, gatavojoties gan pasaules čempionātam, gan astoņām pārbaudes spēlēm, kurās tiks "atsijāti" daļa hokejistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!